back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Για μία σημαντική μέρα για την εθνική μας άμυνα και την ελληνική διπλωματία μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, με βάση επιστολή που έλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, η Ελλάδα τίθεται και επισήμως στην τροχιά απόκτησης έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35. Ταυτόχρονα, όμως, όπως υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, αποκτά και εντελώς δωρεάν ένα πολύ μεγάλο πακέτο εξοπλισμών που ενισχύουν καθοριστικά και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το Ελληνικό Λιμενικό. Πρόκειται για φρεγάτες, μεταγωγικά C-130, θωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα, αλλά και για πολλά ακόμη στοιχεία αμυντικού υλικού, τα οποία η χώρα μας εξασφάλισε ύστερα από το αίτημα που είχε διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικά, τον Μάιο του 2022, στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 40 F-16 και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία έναντι 23 δισεκ. δολαρίων. Είχε προηγηθεί η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική βουλή και η υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Προτελευταίοι οι Έλληνες σε αγοραστική δύναμη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, ενώ παρά τις δύο διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, η αγοραστική δύναμη βρίσκεται στα επίπεδα του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος από το βήμα το Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Η κεντρική πρόταση αφορά στην πραγματοποίησή Γενικής Απεργίας και συλλαλητηρίων στις 17 Απριλίου στην Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, τρύπα περίπου τριών μέτρων άνοιξε στο οδόστρωμα, στη στοά του Μπιτ Παζάρ με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα ένας 19χρονος και μία συνομήλική του. Οι δύο νέοι βγήκαν τραυματισμένοι, με αναδιπλούμενη σκάλα που πρόσφεραν περίοικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη έχει κατάγματα ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι ο νεαρός, που φέρει θλαστικά τραύματα. Η είσοδος στο Μπιτ Παζάρ από την οδό Τοσίτσα έχει σφραγιστεί. Έρευνα διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Ισραηλινά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα και δυνάμεις του πεζικού σκότωσαν τουλάχιστον 11 μαχητές τις τελευταίες 24 ώρες σε συγκρούσεις στη Χαν Γιούνις της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός. Οι δυνάμεις είχαν ως στόχο ενόπλους που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά κοντά σε στρατεύματα και άλλους μαχητές που έβαλαν κατά στρατιωτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 και μισή: Παναιτωλικός – Λαμία. Επτά και μισή: Πανσερραϊκός – Βόλος και στις 8: Κηφισιά – Άρης.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 13 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα