back to top
27.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

27.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον λόγω πορείας προς την ισραηλινή πρεσβεία που οργανώνει το ΠΑΜΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Ως σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και την ελληνική διπλωματία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα τίθεται και επισήμως στην τροχιά απόκτησης έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35. Ταυτόχρονα, όμως, όπως υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, αποκτά και εντελώς δωρεάν ένα πολύ μεγάλο πακέτο εξοπλισμών που ενισχύουν καθοριστικά και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το Ελληνικό Λιμενικό.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 40 F-16 και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία έναντι 23 δισεκ. δολαρίων.

Προτελευταίοι οι Έλληνες σε αγοραστική δύναμη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, ενώ παρά τις δύο διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, η αγοραστική δύναμη βρίσκεται στα επίπεδα του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος από το βήμα το Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας. Η κεντρική πρόταση αφορά στην πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας και συλλαλητηρίων στις 17 Απριλίου στην Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται μεγάλη κινητοποίηση των συνταξιούχων, ενώ το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς τάσσονται υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας και στις 28 Φεβρουαρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 και μισή: Παναιτωλικός – Λαμία. Επτά και μισή: Πανσερραϊκός – Βόλος και στις 8: Κηφισιά – Άρης.

Και ο καιρός

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη αύριο και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας και την Τρίτη θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από την δεύτερη διαταραχή. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 14.4 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα