back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Το αγροτικό ζήτημα θα βρεθεί επί τάπητος της διευρυμένης σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον πρωθυπουργό. Στο μεταξύ, οι αγρότες της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της χώρας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους χωρίς να αποκλείουν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς.

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός εν όψη του νέου κύματος κακοκαιρίας, με χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα πλήξουν από αύριο και κυρίως από τη Δευτέρα, πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από τη Θεσσαλία και ανατολικότερα, και την Αττική. Η επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Κλιματικής κρίσης αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο το μεσημέρι, με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων. Παράλληλα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε συστάσεις για ιδιαίτερη προσοχή και λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Για σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο πράσινο φως του State Department για την προμήθεια έως και 40 μαχητικών F-35 αλλά και την δωρεάν παροχή μεγάλου πακέτου εξοπλισμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό.

Μηνύματα από την πολιτική ηγεσία για την ημέρα μνήμης στα θύματα του ολοκαυτώματος: ’’Το Ολοκαύτωμα το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας, έγινε σύμβολο των καταστροφικών συνεπειών του ρατσισμού και του τυφλού μίσους αλλά και υπενθύμιση της ευθύνης μας να αποτρέψουμε την επανάληψη φρικτών εγκλημάτων’’ έγραψε στο face book ο πρωθυπουργός. Ο αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής και πιο επίκαιρος από ποτέ σημείωσε κατά την επίσκεψη του στο Άουσβιτς, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Ανοικτό» άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση για απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος κατοικιών που εξαιτίας της πολύχρονης αχρησίας, απαιτούν υψηλές δαπάνες ανακαίνισης, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατεθούν για τουλάχιστον 3ετη μακροχρόνια μίσθωση.

Μπαράζ ελέγχων της τροχαίας χθες το βράδυ στην Αθήνα: βεβαιώθηκαν 277 κλήσεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε περιπτώσεις αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου χώρου, πεζοδρομίων και δρόμων, κυρίως περιμετρικά μεγάλων κέντρων διασκέδασης.

Ανεπιτυχής είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης στο Μεσολόγγι για τον εντοπισμό ερασιτέχνη ψαρά, που αγνοείται στον ποταμό Αχελώο. Επιχειρούν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, αστυνομικές αρχές, εθελοντές, ενώ στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ καθώς και ομάδα του Σώματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών.. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον τοπικό τύπο πρόκειται για υπήκοο Νεπάλ, περίπου 30 ετών.

Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την αντικατάσταση της Υπηρεσίας αρωγής για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες του ΟΗΕ μετά τους ισχυρισμούς ότι μέλη του προσωπικού της εμπλέκονται στις επιθέσεις της Χαμάς. Ήδη ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Βρετανία, Ιταλία και Φινλανδία σταμάτησαν τη χρηματοδότηση προς τη συγκεκριμένη υπηρεσία (UNRWA)

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ…

Παναιτωλικός – Λαμία. 1 – 2 τελικό

Πανσερραϊκός – Βόλος: 2 – 1 στο 66ο λεπτό

Κηφισιά – Άρης: 0 – 1 στο ημίχρονο

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – κυρίως στην Πάρνηθα. Θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 10,9 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα