back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Νέα συνεδρίαση, το μεσημέρι, της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την επιδείνωση του καιρού. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση σε δύο φάσεις: η πρώτη από σήμερα και η δεύτερη και εντονότερη από αύριο το μεσημέρι. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από αύριο το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Τετάρτη, οπότε και οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Προσυγκεντρώσεις αγροτών στις 12 το μεσημέρι σε πολλά σημεία γύρω από τη Λάρισα. Θα ακολουθήσει πορεία τους προς το κέντρο της πόλης. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών θα βρεθούν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από σήμερα η υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της υπογραφής του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και της επίσημης ειδοποίησης του Κογκρέσου για την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζει πάντως ήδη τους τόνους. “Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας, ρίχνοντας τον στην θάλασσα στην Σμύρνη πριν 100 χρόνια” είπε κατά την διάρκεια ομιλίας του για τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης. Και πρόσθεσε πως οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου είναι τα εδάφη που φυτεύτηκαν οι πρώτοι σπόροι της χιλιόχρονης ιστορίας τους.

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες στο Μεσολόγγι για τον εντοπισμό ερασιτέχνη ψαρά, υπήκοο Νεπάλ, που αγνοείται στον Αχελώο. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν η πυροσβεστική, η 6η ΕΜΑΚ καθώς και ομάδα του Σώματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στην Αυστραλία, ένας 26χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών όταν κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους με μαχαίρι, σε προάστιο της πόλης Τάουνσβιλ, στην πολιτεία Κουίνσλαντ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Στις τέσσερις: ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος.

Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα και

στις οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Χθες Παναιτωλικός – Λαμία: 1-2. Πανσερραϊκός – Βόλος: 2-2 και Κηφισιά – Άρης: 0-1.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα