back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πυροβολισμοί έπεσαν νωρίτερα σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το συμβάν υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άτομα μπήκαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν. Ο κόσμος έπεσε στο πάτωμα για να προφυλαχθεί. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια καταδικάζει την άθλια επίθεση όπως την χαρακτήρισε και δήλωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

“Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε όσους προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα και την ειρήνη μας, με επιθέσεις στους θρησκευτικούς χώρους της πόλης μας” σχολίασε με ανάρτησή του, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης. Οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα ενταθούν κυρίως από αύριο το απόγευμα, οπότε και θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Νέα συνεδρίαση αυτή την ώρα της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.

Για την προστασία των αστέγων από το έντονο ψύχος, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θέτει σε 24ωρη λειτουργία το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί της οδού Αχαρνών 3, και τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372. Παράλληλα δραστηριοποιούνται οι ομάδες του Street work. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο 210-52 46 515 και 516.

Προσυγκεντρώσεις αγροτών σε πολλά σημεία γύρω από τη Λάρισα. Θα ακολουθήσει πορεία τους προς το κέντρο της πόλης. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών θα βρεθούν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στα μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα F-35 και στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες κατά της ακρίβειας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος «να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για τα εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται αγορά αεροσκαφών F35 αξίας 8,2 δισ.».

Δύο νεαρές γυναίκες που αυτοχαρακτηρίζονται ως ακτιβίστριες πέταξαν σούπα σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, σήμερα το πρωί. Ευτυχώς ο πίνακας προστατεύεται με ειδικό τζάμι και δεν προβλέπεται η επίθεση να έχει προκαλέσει ζημιά στο έργο τέχνης που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Στις τέσσερις: ΑΕΚ – ΟΦΗ. Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος. Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα και στις οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα