back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη συνεδρίαση διυπουργικής Επιτροπής, με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων λόγω της επιδείνωσης του καιρού.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης. Οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα ενταθούν κυρίως από αύριο το απόγευμα, οπότε και θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την προστασία των αστέγων από το έντονο ψύχος, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θέτει σε 24ωρη λειτουργία το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί της οδού Αχαρνών 3, και τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372. Παράλληλα δραστηριοποιούνται οι ομάδες του Street work. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο 210-52 46 515 και 516.

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς νωρίτερα σε καθολική εκκλησία στο Βόσπορο. Δύο άτομα εισέβαλαν στην εκκλησία Σάντα Μαρία στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και άρχισαν να πυροβολούν. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συλληφθούν οι δράστες το συντομότερο διαβεβαίωσε ο Τούρκος Πρόεδρος τον ιερέα της καθολικής εκκλησίας με τον οποίο επικοινώνησε, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Επίσης επικοινώνησε με τον έπαρχο της περιφέρειας Σαρίγερ, όπου βρίσκεται η εκκλησία, Ομέρ Καλαϊλί, και τον γενικό πρόξενο της Πολωνίας στην Κωνσταντινούπολη Βιτόλντ Λέσνιακ, οι οποίοι βρίσκονταν την ώρα εκείνη στον ναό.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα και την ειρήνη μας, με επιθέσεις στους θρησκευτικούς χώρους της πόλης μας” σχολίασε με ανάρτησή του, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Με τα αγροτικά τους μηχανήματα έφτασαν σήμερα οι αγρότες του νομού Λάρισας στην κεντρική πλατεία της πόλης διεκδικώντας την επίλυση μιας σειράς αιτημάτων. Τα κομβόι που ξεκίνησε από διάφορα σημεία έξω από την πόλη και θα παραμείνει στην πλατεία για 24 ώρες.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών θα βρεθούν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος «να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για τα εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται αγορά αεροσκαφών F35 αξίας 8,2 δισ.».

Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός της χώρας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε ότι σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα για την προστασία του αγροτικού τομέα της χώρας, καθώς το Παρίσι τελεί υπό απειλή πολιορκίας από αγρότες που θεωρούν ανεπαρκή τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Αυτή την ώρα : ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος.

Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα και

στις οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα