back to top
32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Λ. Ράζου: Η πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, μόνη λύση για το ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

Στα θέματα που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο και κυριαρχούν στην ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, προσκεκλημένη του Απόστολου Χονδρόπουλου στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 984.

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις εν αναμονή -ενδεχομένως- και κάποιας νεότερης εξαγγελίας από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τα αιτήματα του κλάδου, ανέδειξε τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος για τη λύση που μπορεί να δοθεί ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Όπως είπε «Μία είναι η λύση, η πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν τους όρους ώστε να γυρίσουν στα χωράφια και να τα καλλιεργήσουν παράγοντας ασφαλή και φτηνά προϊόντα για εμάς. Διαφορετικά, δεν γίνεται να αντιμετωπίσουν το δυσθεώρητο κόστος της παραγωγής και της ακρίβειας που ροκανίζει και το δικό τους εισόδημα, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στις ορέξεις των βιομηχάνων τροφίμων».

Ως γενεσιουργό αίτιο αυτής της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με τα τρακτέρ να κλείνουν κεντρικές λεωφόρους των πρωτευουσών, η κυρία Ράζου εντόπισε  την κοινή αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξ αυτού, συμπέρανε πως οι αρνητικές συνέπειες εκφράζονται τελικά με τον ένα ή άλλο τρόπο σε κάθε πλευρά της αγροτικής οικονομίας των κρατών μελών της ΕΕ ξεκληρίζοντας όχι μόνο τους αγρότες αλλά και τους λαούς, τους οποίους ενόψει και των ευρωεκλογών προτρέπει να τις καταδικάσουν έμπρακτα με την ψήφο τους.

«Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα που ξεκληρίζουν μια σειρά αγρότες, οι ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία, όσα αφορούν στην περιβόητη πράσινη μετάβαση και την ενέργεια με πανάκριβο κόστος και για τους αγρότες, όλα αυτά οδηγούν στο να τεθεί το ερώτημα στο λαό σχετικά με το αν μπορεί η πολιτική τη ΕΕ να εμπεριέχει έστω και έναν κόκκο φιλολαϊκής πολιτικής για τα εργατικά στρώματα. Ας σκεφτούμε λοιπόν ότι θα πρέπει να καταδικαστούν και πολιτικά αυτές οι πολιτικές με το δυνάμωμα φιλολαϊκών κομμάτων, όπως το ΚΚΕ στη χώρα μας» τόνισε μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, στον σταθμό της πόλης.

Ακολούθως, εγκάλεσε την κυβέρνηση σε σχέση με την προώθηση της λειτουργίας μη κρατικών ΑΕΙ και αμφισβήτησε τις δεσμεύσεις περί ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου, με αυξημένα κονδύλια που ακούγεται ότι προβλέπονται κατά προτεραιότητα γι αυτά.

«Στην ίδια λογική» υπογράμμισε «έχουν καταφύγει όχι μόνον η σημερινή αλλά και πάμπολλες κυβερνήσεις όταν βρέθηκαν μπροστά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, νεολαίας ή φοιτητών. Μάλιστα, επιστρατεύθηκε η λογική των μειοψηφιών ώστε να υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός και να αδυνατίσει το μέτωπο αλληλεγγύης των κλάδων μεταξύ τους».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Ράζου εκτίμησε ως ενθαρρυντικό στοιχείο την «αναδιοργάνωση του φοιτητικού κινήματος, γιατί δείχνει την επιστροφή των νέων στα αμφιθέατρα, ότι παίρνουν θέση πάνω στην υλοποιούμενη πολιτική και αντιδρούν με πανελλαδικά συλλαλητήρια επί τρείς εβδομάδες δείχνοντας ότι απορρίπτουν αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια».

Επισήμανε επίσης πως «Το γεγονός ότι τώρα θα αναπτύξουν ιδιωτική επιχειρηματική δράση πιο πλατιά και τα δημόσια, κρατικά Πανεπιστήμια, καθόλου δεν σημαίνει ότι θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους. Ίσα – ίσα θα εμπορευματοποιηθεί ακόμα περισσότερο και θα υποβαθμιστούν τα πτυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, αφού στις περισσότερες Σχολές θα ανταγωνίζονται τα αγορασμένα πτυχία των ιδιωτικών μη κρατικών Σχολών» κατέληξε εκφράζοντας τον προβληματισμό του ΚΚΕ .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα