back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με ορίζοντα την 15η Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο που αφορά – μεταξύ άλλων – στα ομόφυλα ζευγάρια, εισέρχεται στη μία μετά το μεσημέρι αύριο προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των πολύ σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν στο κτίριο από την βομβιστική επίθεση στην οδό Σταδίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των δραστών – μελών της πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης ‘’Επαναστατική Ταξική Άμυνα’’ που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Το πλάνο των κινητοποιήσεων των αγροτών ‘’κλειδώνει’’ την Τρίτη, στην συνεδρίαση του συντονιστικού, στην Νίκαια της Λάρισα. Υπέρ της κλιμάκωσης τάσσεται η πλειοψηφία. Χαρακτηρίζει ανεπαρκές το κυβερνητικό πακέτο μέτρων.

‘’Για εμάς δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο.. Υπάρχουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα: Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα για στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου.  

‘’Οι ελίτ δεν θα κερδίσουν, Θα βρουν πολύ κόσμο απέναντι τους.. Οι αγρότες δεν χρειάζονται επικοινωνιολόγους… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για όσους δεν έχουν φωνή... Θα συνεχίσω να πηγαίνω στα μπλόκα’ είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης από την Κοζάνη και το βήμα του Αναπτυξιακού – Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας.  

Με την παρουσία του  Γιώργου Γεραπετρίτη θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Ρώμη η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών  Ελλάδας, Κροατίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας και Τσεχίας που συναπαρτίζουν την ομάδα Φίλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την ένταξή τους στην ΕΕ. 

Σημαντικές επαφές σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Δυτική Όχθη θα έχει αυτή την εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με ζητούμενο την ασφαλή και απρόσκοπτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους Παλαιστίνιους στη Γάζα.  

Εθνική τραγωδία και θρήνος στη Χιλή που μετρά ήδη 64 νεκρούς από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιφέρεια ΒαλπαραΐσοΥπεράνθρωου μάχη με τις φλόγες σε περισσότερα από 90 μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες.  

Περίπου 97 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους δικαιούχους διαφόρων επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, την εβδομάδα από 5 έως 9 Φεβρουαρίου.  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου ο Δήμος Αθηναίων αφιερώνει την εβδομάδα στην πρόληψη. Γυναικολόγοι και Δερματολόγοι στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικό ιατρείο της πόλης, θα παρέχουν στους δημότες δωρεάν  προληπτικές εξετάσεις. Ταυτόχρονα, όλα τα Πολυδύναμα Κέντρα θα δέχονται τηλεφωνικά ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις ουρολογικού καρκίνου, οι οποίες θα δρομολογούνται σε μεταγενέστερο χρόνο καθώς απαιτούν προετοιμασία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr  

 Στην αθλητική επικαιρότητα και στα σημερινά παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ :  

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 2 – 0  

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ:. 0 – 2 

ΟΦΗ – Κηφισιά: 1 –  

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: 4 – 2  

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία. 1 – 4 

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 11,3 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα