back to top
32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Σ. Κελέτσης: Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε στους αγρότες, δικαίωμά τους οι κινητοποιήσεις αρκεί να μην ξεπεράσουν το όριο μας

Διαβάστε επίσης

Με δύο προτάσεις, η μία να πάνε τρακτέρ στην Αθήνα για αποκλεισμό της Βουλής και η δεύτερη να κλείσουν συντονισμένα τις Εθνικές συνεδριάζουν το απόγευμα 5-2-2024 οι αγρότες στα μπλόκα του Πλατυκάμπου, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ενώ το παναγροτικό ραντεβού για το μέλλον των κινητοποιήσεων ορίστηκε για αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στη Νίκαια.

«Η κυβέρνηση έδωσε ό,τι μπορούσε στους αγρότες στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Είναι δικαίωμα των αγροτών η διαμαρτυρία και οι κινητοποιήσεις αρκεί να μην εμποδίζουν την εύρυθμη κοινωνικοοικονομική λειτουργία της χώρας. Αυτό είναι το όριο μας, πιστεύω πως δεν θα φτάσουμε στο σημείο να βγουν τα ΜΑΤ, τους λέμε ότι παλεύουμε για τα ίδια πράγματα αλλά δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτημάτων»

Ο κ. Κελέτσης τόνισε πως ο ΕΛΓΑ, μέσα σε δέκα μέρες είχε πληρώσει προκαταβολή για τις ζημιές που είχαν υποστεί οι αγρότες και δήλωσε πως γίνονται καταγραφές και διασταυρώσεις προκειμένου μέχρι τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι οι αποζημιώσεις δίνονται με βάση τις σημερινές τιμές ενώ δίνονται ακόμα και για προϊόντα που δεν ήταν ασφαλισμένα και πρόσθεσε πως σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Επισήμανε ότι «το υπουργείο θέλει και έχει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους αγρότες και μιλάνε καθημερινά με τους εκπροσώπους τους κάτι που έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που πήγε ο ίδιος στα μπλόκα και συζήτησε μαζί τους».

Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε  «η χώρα μας κατέθεσε αίτημα έξι βελτιωτικών σημείων στην ΕΕ  για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αίτημα το οποίο φαίνεται πως γίνεται αποδεκτό και οι αλλαγές αυτές τελικά θα υιοθετηθούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα