back to top
27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΓΣΕΕ: Υπέρ της ίσης μεταχείρισης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων ομόφυλων συζύγων και γονέων, τα οποία δεν αποτελούν «παροχές και προνόμια», τάσσεται η ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης για την  «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις.

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, από τη νομοθετική πρωτοβουλία, απουσιάζει η κατοχύρωση του θεσμικού και καθολικού χαρακτήρα του επιδόματος γάμου  και η χορήγησή του σε όλους τους μισθωτούς ανεξαρτήτως φύλου (ΕΓΣΣΕ 1988, 2013), ‘την οποία δυστυχώς η προωθούμενη διάταξη αποφεύγει να αναφέρει, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο των εργαζομένων που δεν λαμβάνουν το επίδομα γάμου’.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΕ υπερθεματίζει με:

– Την ισότιμη χορήγηση της άδειας γάμου (ΕΓΣΣΕ 1993,2000)
– Την χορήγηση της γονικής άδειας ανατροφής (ΕΓΣΣΕ 1993) και
– την εφαρμογή όλων των διατάξεων για την προστασία της οικογένειας στους φυσικούς, τους θετούς και τους αναδόχους γονείς (ΕΓΣΣΕ 2000, 2008).

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ και με αυτήν την αφορμή τονίζει τον κορυφαίο ρυθμιστικό ρόλο των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ ως ανταπόκριση στα αιτήματα της κοινωνίας  και υιοθέτηση ρυθμίσεων με καθολική δέσμευση για τον έμπρακτο σεβασμό χωρίς διακρίσεις της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων, που οφείλει να αποκατασταθεί.

Δημήτρης Κωστάκος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα