back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Π. Κόκκαλης: Μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δημοκρατία η καταδικαστική απόφαση για το κράτος δικαίου

Διαβάστε επίσης

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε και επίσημα, με ψήφισμά του την Ελλάδα για το κράτος  δικαίου και την ελευθερία του Τύπου. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

«Είναι η πρώτη φορά, μετά την πτώση της χούντας, που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγκάζεται να καυτηριάσει και να αναδείξει την Ελληνική Δημοκρατία ως προβληματική, όσον αφορά την τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης.

«Δυστυχώς εδώ και χρόνια λέμε ότι η χώρα μας ξεχειλώνει τα όρια του κράτους δικαίου και θα μας οδηγήσει στο κάδρο που περιλαμβάνει την Ουγγαρία και την Πολωνία ως χώρες οι οποίες δεν τηρούν τους κανόνες του κράτους δικαίου» υπογράμμισε και σημείωσε ότι «αυτό το “κάδρο” η κυβέρνηση αρνήθηκε να το αντιμετωπίσει διότι θεώρησε ότι με δημόσιες σχέσεις θα μπορούσε να το ξεπεράσει, δεν είναι όμως έτσι. Η δημοκρατία δεν είναι μόνο παχιά λόγια, η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που πρέπει να στηρίζεται σε αρχές». Πρόσθεσε ότι δεν είναι ευθύνη των Ελλήνων ευρωβουλευτών η καταδικαστική απόφαση:  «Η κυβέρνηση κατηγορεί όσους ψηφίσαμε υπέρ της προστασίας του κράτους δικαίου ότι κάνουμε δυσφήμιση στη χώρα μας, αλλά συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Δεν κάναμε εμείς τις παρακολουθήσεις, δεν  κάναμε εμείς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, δεν αγνοήσαμε εμείς το γράμμα του Ευρωπαίου εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες των υπουργών που δεν εξετάζονται…Αυτά τα έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία φέρει την ευθύνη για αυτή την πολύ μελανή σελίδα στην Ελληνική Δημοκρατία που δυστυχώς μας βαραίνει όλους μας».

Τέλος χαρακτήρισε ως μεγάλη ευκαιρία τις ευρωεκλογές προκειμένου «να δείξουμε ότι ως Έλληνες πολίτες τιμούμε τη Δημοκρατία και δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές στη χώρα μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα