back to top
32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Γ. Λαμπρούλης: Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης και για να μην ξεκληριστούν

Διαβάστε επίσης

Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων σχολίασε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

«Χιλιάδες αγρότες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο, να παραμείνουν στα χωράφια τους, στα χωριά τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς», τόνισε ο κ. Λαμπρούλης και επισήμανε: «Ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης και για να μην ξεκληριστούν».

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ, πέρα από την δεδομένη συμπαράσταση, με όλες τις δυνάμεις του συνδράμει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά των αγροτών που πλήττονται από το κόστος παραγωγής, την ακρίβεια, αλλά και τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες.

Χαρακτήρισε «ψίχουλα» τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και εκτίμησε ότι ακόμα και η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό δεν θα φέρει θετικό αποτέλεσμα.

«Η κυβέρνηση επικαλείται συνεχώς, για όλα τα ζητήματα, τις δημοσιονομικές αντοχές και τάζει ψίχουλα. Αυτό οι αγρότες το απορρίπτουν και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους».

Τέλος υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες βγαίνουν στο δρόμο.
«Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι διαχρονικά, καθώς καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν τα υλοποίησε, πέρα από κάτι “ψίχουλα” που δίνανε κατά καιρούς για να μπορούν να χειραγωγούν τμήματα των αγροτών ή να τους αναγκάζουν να εγκαταλείπουν τους αγώνες τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα