back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της φωτιάς, καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα, χωρίς αναστολή για τα πλημμελήματα της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια φυλάκισης για συνολικά 250 τρομοκρατικές επιθέσεις, ωστόσο το 2019 αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει μόλις 8 χρόνια, κάνοντας χρήση του τότε ισχύοντας ευνοϊκότερου νόμου.

Για την ίδια υπόθεση – που αφορά στο οργανωμένο έγκλημα- έχουν συλληφθεί άλλα τρία άτομα. Ένας ακόμη θα βρεθεί ενώπιον ακροατηρίου για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο ναυτοδικείο καθώς είναι μόνιμοι υπαξιωματικοί της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, ένας δε εξ αυτών παραπέμπεται για κακούργημα.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, με το βλέμμα στραμμένα στη συνάντησή 15 εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο μεταξύ το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται τα εννέα ζητήματα που θέτουν ως κρίσιμα οι φορείς του πρωτογενούς τομέα.

«Δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και πασχίζουμε για το καλύτερο των ανθρώπων που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης από το Ηράκλειο Κρήτης όπου πραγματοποιεί σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων στον πρωτογενή τομέα.

“Οι αγρότες είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας και αντί για σταθερότητα βιώνουν μια ανασφάλεια” είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου του κόμματος στη Λάρισα.

‘’ Η κυβέρνηση κάνει απλά διαχείριση πολιτικού κόστους, μπροστά στις διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου, που προκάλεσε με την αναποτελεσματικότητα της’’ υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Το Καρφί” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

4εις αστυνομικοί τραυματίστηκαν -ευτυχώς ελαφρά – κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στο Σύνταγμα, έξω από γνωστό εστιατόριο fasd food, το οποίο υπέστη υλικές ζημιές. Προσήχθησαν δύο άτομα.

Νεκρός, ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του, εντοπίστηκε ο 87χρονος που αγνοούνταν από την προηγούμενη Κυριακή, στο Καλό Χωριό Ζηρού στη Σητεία.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η Πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ μετά τον εθνικό σάλο που ξεσήκωσε η απόφασή της να χορηγήσει χάρη σε κατάδικο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε οικοτροφείο ανηλίκων.

Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας εξέδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το οποίο κάθε χώρα που προμηθεύεται αμυντικό υλικό ή αντίστοιχες υπηρεσίες από τις ΗΠΑ θα πρέπει να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο.

Συνεχίζεται ως τις 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, το 27ο Παζάρι Βιβλίου, στο οποίο συμμετέχουν 200 εκδότες με χιλιάδες βιβλία και τιμές από 1 ευρώ! Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το βανάκι του Αθήνα 9.84 θα κάνει “στάση” αύριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και θα εκπέμψει live από το σημείο της μεγάλης γιορτής του βιβλίου, από τις 12 ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 4 – 0.

ΠΑΣ Γιάννινα- Άρης: 0 – 0 και

Παναιτωλικός – Ατρόμητος: 1 – 0 το 77ο λεπτό.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα