back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Διαμαρτυρία αυτή την ώρα στο Σύνταγμα από  οργανώσεις κατά της αναγνώρισης του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο. Άνοιξε ο σταθμός Βικτώρια του ΗΣΑΠ που είχε κλείσει από την αστυνομία λόγω αντισυγκέντρωσης .  

Σε πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών έχουν προχωρήσει  οι αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Αγρότες και μελισσοκόμοι απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Νέων Μουδανιών. Στόχος τους είναι να κρατήσουν το μπλόκο έως τις οχτώ το βράδυ. Από εναλλακτικούς δρόμους  γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυσή τους, στέλνει μέσω της εβδομαδιαίας ανασκόπησης του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής”. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, για ακόμα μια φορά, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτούς δρόμους. 

Το μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και συνομίλησε μαζί τους. Κάλεσε τους αγρότες να επιμείνουν στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και πρότεινε τη δημιουργία Ελληνικής Αγροτικής Τράπεζας Πιστώσεων. 

Επίσκεψη εργασίας στο Βελιγράδι  θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  . Στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών 

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν τη Δυτική Ελλάδα και ήδη έχουν επεκταθεί  στη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες τη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο. 

Ήδη προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη. Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα,  Βόλος – Σποράδες και Αγία Μαρίνα – Στύρα. 

Οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα, θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς Aqsa TV επικαλούμενο τις δηλώσεις ανώτερου ηγέτη της Χαμάς.Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε γνωστό πως διέταξε τον στρατό να εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα και την καταστροφή τεσσάρων ταγμάτων της Χαμάς που έχουν αναπτυχθεί εκεί. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:  

Κηφισιά – Βόλος.  0-0 

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός. 0-2 στο ημίχρονο  

Επτά και μισή: Λαμία – Αστέρας Τρίπολης  

και στις οκτώ: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.  

Και ο καιρός… 

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες για αύριο στην Αττική. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα