back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Ιστιαία Εύβοιας, περίπου ένα χιλιόμετρο από το χωριό Μεγάλο Λιβάρι. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη Χαλκίδα, το Μαντούδι και την Λίμνη. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πολύ ισχυροί άνεμοι πνέουν και στο πύρινο μέτωπο σε δύσβατη δασική περιοχή κοντά στο χωριό Αγία Μαρίνα Βουπρασίας, στην Ηλεία. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες οχτώ οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου.

Ισχυροί άνεμοι και πολύ έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν ήδη τα Επτάνησα το Ιόνιο Πέλαγος και τη Δυτική Ελλάδα. Σφοδρή χαλαζόπτωση αλλά και πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στην Κέρκυρα.. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά εμφανίζονται στη δυτική Στερεά, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τις βραδινές ώρες θα πλήξουν τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τη νύχτα θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και η Εύβοια.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της χώρας, εν αναμονή της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου δεσμεύτηκε ότι “θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής”, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτούς δρόμους.

Στην απέναντι όχθη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Από το μπλόκο του Αλμυρού κάλεσε τους αγρότες να επιμείνουν στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ενώ επανέλαβε την πρόταση του για δημιουργία Ελληνικής Αγροτικής Τράπεζας Πιστώσεων.

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει γρήγορα τους παραγωγούς πρότεινε από την οινολογική έκθεση στο Γκάζι, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντάται αύριο (10.30πμ) στο Βελιγράδι, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Νέα επίθεση εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι, στην Υεμένη πραγματοποίησαν χθες οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον το πλήγμα στους Χούθι απέτρεψε επίθεση τους σε πλοία στην Ερυθρά θάλασσα.

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν αργότερα σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Θα είναι η πρώτη τους συνομιλία μετά τη δήλωση Μπάιντεν ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα είναι “υπερβολική”.

Στη σύλληψη ενός 35χρονου για υπόθεση ναρκωτικών προχώρησαν οι αρχές. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο συλληφθείς παρέλαβε από κατάστημα ταχυμεταφορών στα Πατήσια, δέματα με 24 κιλά ινδικής κάνναβης, τα οποία νωρίτερα είχαν εντοπιστεί σε έλεγχο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Κατά την κατ οίκον έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν επιπλέον περίπου 19 κιλά κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονική ζυγαριά.

Συνελήφθη και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, ο 55χρονος πατέρας, ο οποίος μετέτρεψε σε far west τη γιορτή για τη βάπτιση του παιδιού του, σε ορεινό χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου. Φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, απεικονίζουν το προαύλιο του κέντρου διασκέδασης στρωμένο από δεκάδες κάλυκες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και κάλυκες από καλάσνικοφ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 0 – 0 στο ημίχρονο.

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 1 στο 71ο λεπτό

Κηφισιά – Βόλος. 0-0

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός. 0 – 3

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες για αύριο στην Αττική. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα