back to top
35.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

35.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Κίνα: Ο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι θα μετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Διαβάστε επίσης

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι θα μεταβεί αυτήν την εβδομάδα στην Ευρώπη κυρίως για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου, και θα μεταβεί επίσης στην Ισπανία και τη Γαλλία, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σε σύντομη ανακοίνωση που δημοσιεύει σήμερα στον ιστότοπό του.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Μονάχου, στη Γερμανία, ο Ουάνγκ Γι θα εκφωνήσει ομιλία, προσθέτει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ευρωπαϊκή αυτή περιοδεία του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου και να διαρκέσει ως τις 21 του μήνα, θα περιλαμβάνει επίσης ταξίδι του στην Ισπανία και τη Γαλλία, όπου θα μετάσχει στο σινογαλλικό στρατηγικό διάλογο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου.

Η επίσκεψη στην Ισπανία του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών θα είναι η πρώτη εδώ και έξι χρόνια, διευκρινίζει επίσης το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το ταξίδι του στη Γαλλία γίνεται στο πλαίσιο της 60ης επετείου από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Γαλλία υπό τον στρατηγό ντε Γκωλ ήταν το 1964 η πρώτη μεγάλη δυτική χώρα που συνήψε διπλωματικές σχέσεις σε επίπεδο πρεσβευτών με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Κατά τη διάσκεψη του Μονάχου, ο Ουάνγκ αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε την Τρίτη η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η διάσκεψη του Μονάχου, η οποία αρχίζει αύριο, συγκεντρώνει κάθε χρόνο την αμυντική ελίτ όλου του πλανήτη και θεωρείται βαρόμετρο των διατλαντικών σχέσεων.

Στη διάρκεια της διάσκεψης αυτής προβλέπεται σειρά διμερών συναντήσεων ανάμεσα σε ξένους ηγέτες για συνομιλίες γύρω από την υποστήριξη στην Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μετέχει στην αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, της οποίας προΐσταται η αντιπρόεδρος της χώρας Κάμαλα Χάρις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα