back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες και δηλώνουν ότι θα υλοποιήσουν την απόφαση να κατέβουν με τρακτέρ στο συλλαλητήριο στην Αθήνα παρά την απαγόρευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Πάντως, οι παραγωγοί θα αποκλείσουν τις απογευματινές ώρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής στον κόμβο των Νέων Μουδανιών. Οι αγρότες είχαν προαναγγείλει ότι θα προχωρούσαν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του δρόμου ως μέσο πίεσης για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο συλλαλητήριο. Όπως ανέφερε παραγωγός που συμμετέχει στο συγκεκριμένο μπλόκο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αφού θα τους εμποδίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι στο σημείο. Πάντως, θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη το βράδυ για να εξετάσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που αφορά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 και η οποία δίνει τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες.

Πρώτη είδηση στον διεθνή τύπο ο θάνατος του σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε ξαφνικά στη φυλακή του Αρκτικού Κύκλου, όπου εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης για εξτρεμιστική δράση. Η Δύση καταλογίζει ευθέως την ευθύνη στη Μόσχα και την καλεί να λογοδοτήσει . “Σοκαρισμένος” δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι “ευθύνεται για τον θάνατο” του Ναβάλνι, ενώ και η ΕΕ κατηγορεί “το ρωσικό καθεστώς”. Διαδηλώσεις για τον θάνατο του Ναβάλνι έγιναν χθες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη Μόσχα, Ρώσοι πολίτες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών κατά των διαδηλώσεων και προσήλθαν μαζικά στο μνημείο των θυμάτων των γκουλάγκ, κοντά στο κτίριο της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπου άφησαν λουλούδια στη μνήμη του Ναβάλνι. Ρωσικά κανάλια στο Telegram ανέφεραν ότι σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις.

Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info περισσότεροι από 110 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Ρωσία, σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι.

Όριο-πλαφόν στα τρία ευρώ στη συμμετοχή ασφαλισμένων για κάθε σκεύασμα γενόσημων φαρμάκων βάζει με απόφασή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που υπήρξαν με το πρόσφατο δελτίο τιμών και οδηγούσαν σε υπέρογκη αύξηση. Ήδη η νέα υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε με επείγοντα τρόπο τα ξημερώματα σε ΦΕΚ, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν στις 7 και μισή: Ατρόμητος- Άρης και στις 8 και μισή: Παναθηναϊκός- Λαμία.

Στο μπάσκετ, ημιτελικοί αγώνες σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδας. Παίζουν στις 6: Παναθηναϊκός – Άρης και στις 9: Ολυμπιακός – Προμηθέας.

Και ο καιρός

Συννεφιά παροδικά αυξημένη στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά και τα βόρεια. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα