back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει μεταφερθεί στο μοναδικό νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, της πόλης που βρίσκεται εγγύτερα στη σωφρονιστική αποικία IK3 όπου πέθανε χθες ο 47χρονος επικριτής του Κρεμλίνου, ανέφερε ο δικηγόρος του, ο οποίος έσπευσε να δει τη σορό του.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 110 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας σε αυθόρμητες συγκεντρώσεις προς τιμήν του Αλεξέι Ναβάλνι. Η Δύση καταλογίζει ευθέως την ευθύνη στη Μόσχα και την καλεί να λογοδοτήσει . “Σοκαρισμένος” δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι “ευθύνεται για τον θάνατο” του Ναβάλνι, ενώ και η ΕΕ κατηγορεί “το ρωσικό καθεστώς”.

Τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφάσισαν οι Σερραίοι αγρότες.

Οι αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα ενώ και σήμερα προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού για μισή ώρα στο ύψος του Στρυμονικού όπου παραμένουν τα τρακτέρ τους.

Την ίδια ώρα οι αγρότες σε άλλες περιοχές πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις για τον τρόπο που θα φτάσουν στην Αθήνα ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Πάντως, οι παραγωγοί θα αποκλείσουν τις απογευματινές ώρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής στον κόμβο των Νέων Μουδανιών. Οι αγρότες είχαν προαναγγείλει ότι θα προχωρούσαν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του δρόμου ως μέσο πίεσης για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο συλλαλητήριο. Όπως ανέφερε παραγωγός που συμμετέχει στο συγκεκριμένο μπλόκο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αφού θα τους εμποδίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι στο σημείο. Πάντως, θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη το βράδυ για να εξετάσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που αφορά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 και η οποία δίνει τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες.

Νέα υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου ήρθε στο φως. Πρόκειται για έναν 33χρονο που συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, για υπόθεση που αφορά σε διάπραξη γενετήσιων πράξεων. Ειδικότερα, ο 33χρονος, σύμφωνα με καταγγελία που πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο 2022 έως τον Μάιο 2023, σε περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής όπου διέμεναν οικογενειακώς, ενώ είχε υπό την επίβλεψή του μία ανήλικη, εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας της και καταχρώμενος την εμπιστοσύνη της, ενέργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του παιδιού.

Στο Ιράν, ένας 30χρονος άνδρας σκότωσε 12 συγγενείς του, μεταξύ των οποίων τον πατέρα και τον αδελφό του, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας, σε μια σπάνια μαζική δολοφονία για τη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τα ιρανικά πρακτορεία, ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, πυροβόλησε με ένα καλάσνικοφ τα θύματά του, σε ένα απομονωμένο χωριό της επαρχίας Κερμάν. Λίγο αργότερα τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Η αιτία της σφαγής φαίνεται ότι ήταν μια «οικογενειακή διένεξη».

Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

στις 7 και μισή: Ατρόμητος- Άρης και

στις 8 και μισή: Παναθηναϊκός- Λαμία.

Στο μπάσκετ, ημιτελικοί αγώνες σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδας. Παίζουν στις 6: Παναθηναϊκός – Άρης και στις 9: Ολυμπιακός – Προμηθέας.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα