back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ζεσταίνουν τις μηχανές  οι αγρότες με αφορμή την επικείμενη καθόδου τους  στην Αθήνα. Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα υπάρξει μεγάλη σύσκεψη των αγροτών στο Κάστρο της Βοιωτίας προκειμένου να συντονιστούν για οργανωμένη κάθοδο στην πρωτεύουσα. Συνεχείς συσκέψεις και στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη . 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύσκεψη στο μέγαρο της Κατεχάκη, με αντικείμενο τον τρόπο διαχείρισης της κίνησης των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, καθώς δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση. Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα, στην οποία θα συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο θα προσαρμοστεί στην κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί και συγκεκριμένα στον αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και των λεωφορείων με αγρότες, που αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα. 

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση “θα συνεχίζει να στηρίζει και να στέκεται σταθερά δίπλα στους παραγωγούς, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας” στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.   

Ξεπέρασαν τα 15 km οι ουρές των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων στους παραδρόμους της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος των Θερμοπυλών που είχε διακοπεί η κυκλοφορία από αγρότες . Στις 3 το μεσημέριΟι αγρότες αποφάσισαν να ανοίξουν το δρόμο. 

Σενάρια αναβολής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει η σύγκρουση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και κορυφαία στελέχη του κόμματος με αφορμή την πρωτοβουλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να θέσει στον εσωκομματικό διάλογο υπό μορφή ερωτηματολογίου ζητήματα που παραπέμπουν σε δομικές αλλαγές του καταστατικού  της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ένα ισχυρό πλειοψηφικό μπλοκ από μέλη του οργάνου, τα οποία αμφισβητούν ευθέως την συγκεκριμένη επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ωστόσο επιμένει στην θέση του και καλεί τα μέλη του κόμματος να καταθέσουν την γνώμη τους σε αυτή την ιδιότυπη δημοσκόπηση, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ερωτήματα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει ονομασία και σύμβολα ή σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση πρέπει  να ακολουθήσει.  

Για επίμονη προσπάθεια να πληγεί το ΠΑΣΟΚ με κάθε αθέμιτο τρόπο μιλά η Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε σπατάλη ευρωπαϊκών κονδυλίων από τον Νίκο Ανδρουλάκη, για να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής «όλες οι δαπάνες στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό». 

Σε σύλληψη μετατράπηκε τελικά η προσαγωγή του 47χρονου από την κοινότητα των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία αφού έδειξε απείθεια, μην αφήνοντας τους αστυνομικούς να κάνουν αυτοψία στον χώρο καθώς και για το γεγονός πως δεν έστελνε τα ανήλικα παιδιά στο σχολείο. Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό των ανηλίκων τα οποία παραμένουν άφαντα αφού είχαν φύγει από τον χώρο με την σύζυγο του 45χρονου. Παράλληλα κατά πληροφορίες διατάχθηκε από τον εισαγγελέα ο 15χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να διαπιστωθεί πως είναι καλά στην υγεία του. 

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό των Χανίων Κρήτης όταν ενημερώθηκε ότι αγνοούνται δύο άτομα που επέβαιναν σε κανό.Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα δύο άτομα συνάντησαν έντονα καιρικά φαινόμενα και παρασύρθηκαν ενώ βρίσκονταν με το κανό τους στη θάλασσα!Η έρευνα του Λιμενικού για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.. 

 Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε έναν οίκο ευγηρίας στη Μαδρίτη, νωρίς σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο στον πρώτο όροφο και σύντομα ο δεύτερος όροφος «κατακλύστηκε από καπνούς». 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:  

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα. 0-0 στο 30′ 

Στις 7: ΑΕΚ – Κηφισιά.  

Οκτώ και μισή: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.  

Για τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ, αναμετρώνται στις 7 το απόγευμα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. 

Και ο καιρός…  

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα