back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες για την κάθοδο στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη με τον αριθμό των τρακτέρ που θα συνθέσουν τον κομβόι να ξεπερνάει τα 150 με βάση τις νεότερες πληροφορίες. Την ίδια ώρα, με ΚΤΕΛ από όλη τη χώρα, θα μεταβούν πολλοί αγρότες στην Αθήνα, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τους 5.000. Στο Μαξίμου το θερμόμετρο έχει ανέβει ενώ συνεχείς είναι οι υπηρεσιακές συσκέψεις στο αρχηγείο της Αστυνομίας για τα μέτρα που θα ληφθούν την Τρίτη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ θα υπάρχει και αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, τόσο στη διαδρομή από τα μπλόκα μέχρι και την πρωτεύουσα, και το αντίστροφο.

Στο μεταξύ σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Συγκεκριμένα στις 18.30 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση “θα συνεχίζει να στηρίζει και να στέκεται σταθερά δίπλα στους παραγωγούς, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας” στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Το μυστήριο με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι δείχνει να λύνεται όπου σύμφωνα με την εξόριστη ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου του Σαλεχάρντ με πληροφορίες να θέλουν το σώμα του να είναι γεμάτο μώλωπες. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις μέλους πληρώματος ασθενοφόρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία.

Σενάρια αναβολής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει η σύγκρουση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και κορυφαία στελέχη του κόμματος με αφορμή την πρωτοβουλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να θέσει στον εσωκομματικό διάλογο υπό μορφή ερωτηματολογίου ζητήματα που παραπέμπουν σε δομικές αλλαγές του καταστατικού της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ένα ισχυρό πλειοψηφικό μπλοκ από μέλη του οργάνου, τα οποία αμφισβητούν ευθέως την συγκεκριμένη επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη και ζητούν άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σοκάρει νέα υπόθεση πατροκτονίας αυτή τη φορά στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου ένας 46χρονος σκότωσε με αλυσοπρίονο τον 76χρονο πατέρα του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ώρες μετά τη φρικιαστική πράξη του ο 46χρονος κάλεσε την αστυνομία και την ενημέρωσε για όσα είχαν συμβεί.

Σήμανε συναγερμός το απόγευμα της Κυριακής στην Αστυνομία καθώς κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης στον Ασπρόπυργο ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από το γήπεδο του Απόλλωνα Γκορυτσάς, ο οποίος αντιμετώπιζε τον Μανδραϊκό. Στο σημείο ανευρέθηκαν κάλυκες ενώ έγιναν δέκα προσαγωγές.

Στον εισαγγελέα υπηρεσίας θα οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας , ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών για να του απαγγελθούν κατηγορίες για την περίεργη υπόθεση διαβίωσης σε σπηλιές και λαγούμια της ορεινής Κορινθίας.Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία για απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Από το Αρχοντικό των Μπενιζέλων ξεκίνησαν και πάλι οι δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας.

Πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό, σημειώνει στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που ξεκίνησε το 1982, με δήμαρχο τον αείμνηστο Δημήτρη Μπέη τονίζοντας ότι Κάθε Αθηναίος και κάθε Αθηναία πρέπει να έχει την ευκαιρία .να γνωρίσει τον πολιτιστικό πλούτο που μας περιβάλλει.

Προβλήματα με τις επικοινωνίες λόγω βλάβης της cosmote παρουσιάζονται στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στους νομούς Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο, επηρεάζοντας ακόμη και τη λειτουργία του 199 της Πυροσβεστικής και του 100 της Αστυνομίας με τις κλήσεις να προωθούνται στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα. 1-2

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. 1-1 στο ημίχρονο

Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός ο οποίος νίκησε τον Παναθηναϊκό με σκορ 69-58

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα