back to top
30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Γ. Λεχουρίτης: Πρέπει να υπάρξει πλαφόν κέρδους από την παραγωγή στο ράφι

Διαβάστε επίσης

Για την ακρίβεια που εξακολουθεί να καλπάζει σε τρόφιμα, προϊόντα, καύσιμα και ενέργεια προκαλώντας πονοκέφαλο στους πολίτες, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης.

Αφουγκραζόμενος την αγωνία του κόσμου, υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των ευπαθών ομάδων που νιώθουν απροστάτευτες αλλά και στοχευμένων παρεμβάσεων με τη διενέργεια πραγματικών ελέγχων στην αγορά και καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

«Η ακρίβεια είναι ένα συνεχές φαινόμενο, οι τιμές είναι στα ύψη και όσο και αν η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα καταπολεμήσει την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία, αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, οι καταναλωτές θα βλέπουν διαρκώς τις τιμές στα προϊόντα να ανεβαίνουν», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «οι αλλαγές έρχονται μόνο όταν υπάρχουν μηχανισμοί που θα παρεμβαίνουν για να ελέγχουν την τιμή από το χωράφι, στο ράφι».

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις  για να ελαφρύνει την κατάσταση και να μπουν κανόνες στην αγορά  γιατί σε διαφορετική περίπτωση -όπως είπε- «θα συζητάμε και τα επόμενα χρόνια για ακρίβεια».

Σύμφωνα με τον κ. Λεχουρίτη δεν αρκούν οι διαπιστώσεις και οι εξαγγελίες και πρόσθεσε ότι λύση υπάρχει και είναι συγκεκριμένη και αυτή βρίσκεται στην πηγή που ξεκινά ένα προϊόν, δηλαδή πόσο πωλείται στο χωράφι και πόσο φτάνει στον καταναλωτή, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πλαφόν κέδρους από την παραγωγή στο ράφι.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το φαινόμενο ελληνικά προϊόντα να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης και σημείωσε πως «αν δεν ληφθούν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, η χώρα μας θα εξακολουθήσει να είναι ”μπανανία”».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα