back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο προχωρούν αύριο στις 8 το πρωί στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι παίρνοντας τη σκυτάλη από τους αγρότες. Σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με κυριότερα το κόστος παραγωγής και την ανεπάρκεια ελέγχων στις παράνομες εισαγωγές μελιού, οι μελισσοκόμοι αναμένεται να φθάσουν στο Σύνταγμα με αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Εν τω μεταξύ, στις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στα μπλόκα οι αγρότες θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. «Ο αγώνας μας θα είναι μακράς διάρκειας και δεν κάνουμε βήμα πίσω”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Κώστας Αποστολόπουλος.  Σήμερα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτές προτάσεις που είχαν καταθέσει πολιτικά κόμματα και φορείς.

Μεταξύ άλλων προστίθεται η υποχρέωση προκαταρτικής ή  αυτεπάγγελτης προανάκρισης και σε πλημμελήματα, αρμοδιότητας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπως πλαστογραφία ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας, απιστία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και εκβίαση. Επίσης, αυξάνεται η προθεσμία κλήτευσης των αστυνομικών, με αίτημα του κατηγορουμένου, από 5 σε 10 ημέρες, ενώ ορίζεται ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα αποφασίζει για την κύρια ποινή, τις περιστάσεις από τις οποίες εξαρτώνται το είδος και το μέτρο της, καθώς και για τους λόγους αύξησης ή μείωσής της. Για τα υπόλοιπα θα αποφασίζουν οι τακτικοί Δικαστές.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου, υπέρ της αρχής του οποίου έχουν ταχθεί μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, θα συνεχιστεί αύριο οπότε και θα ολοκληρωθεί με την ψήφισή του.

Αντιδρώντας στο νομοσχέδιο οι δικηγόροι της Αθήνας προχωρούν αύριο σε καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Μία στις δύο σχολές εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη για έβδομη εβδομάδα και τουλάχιστον έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Δίωξη σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άσκησε ο εφέτης ανακριτής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η δίωξη αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της ΑΕ, οι οποίοι διώκονται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Σημειώνεται ότι, σε βάρος των υπολοίπων 31 στελεχών της ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχει ασκηθεί δίωξη και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Με φόντο το άτυπο μορατόριουμ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινούν αύριο στο Tae Kwon Do, του Παλαιού Φαλήρου οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου του κόμματος. Στις 7 το απόγευμα η προγραμματισμένη ομιλία Κασσελάκη.

«Η ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Ινδία είναι ο κεντρικός στόχος τόσο της Αθήνας όσο και των Βρυξελλών, και σε αυτή τη διαδικασία η χώρα μας θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» στο Νέο Δελχί.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί το κατώφλι» της Ινδίας για την Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε την Ινδία «μία μεγάλη δύναμη στην παγκόσμια σκηνή, ένας σημαντικός σύμμαχος στην επιδίωξη της ειρήνης και της ασφάλειας, μια ανερχόμενη δύναμη στην καρδιά της G20 και ένας κορυφαίος παίκτης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής».

Η σορός μιας γυναίκας που είχε εντοπιστεί στις 24 Αυγούστου στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πόρου εξετάζεται αν ανήκει σε 53χρονη γυναίκα που είχε εξαφανιστεί το ίδιο χρονικό διάστημα από την Κυψέλη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πατέρας της 53χρονης έχει δώσει δείγμα DNA και αναμένονται τα αποτελέσματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την αγνοούμενη γυναίκα.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Φόβοι για δεκάδες θύματα εξαιτίας κατάρρευσης ορυχείου στην πολιτεία Μπολίβαρ της Βενεζουέλας. Υπολογίζεται ότι περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν εντός του ορυχείου «Bulla Loca» τη στιγμή της κατάρρευσης. Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, δύο είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Ανγκοστούρα, Γιόργκι Αρσινιέγκα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι υπάρχουν τουλάχιστον «25 νεκροί και 15 τραυματίες».

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό επιζώντων, ενώ τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Σιουδάδ Μπολίβαρ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου, καθώς επικράτησε με σκορ 6-5 στα πέναλτι του ΠΑΟΚ στη λεωφόρο μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι «πράσινοι» που βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 στην παράταση, ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, το 0-1 και στα πέναλτι ο Αλί Σαμάτα αστόχησε για τους Θεσσαλονικείς.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. – 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα