back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουγγαρία: Υπεγράφη η συμφωνία για την αγορά τεσσάρων μαχητικών από την Σουηδία

Διαβάστε επίσης

Η Ουγγαρία και η Σουηδία υπέγραψαν αμυντικό συμβόλαιο βάσει του οποίου η Ουγγαρία θα αγοράσει τέσσερα μαχητικά αεριωθούμενα Saab JAS Gripen και θα επεκτείνει ένα σχετικό συμβόλαιο επιμελητειακής υποστήριξης, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, καθώς η Ουγγαρία ετοιμάζεται να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον επισκέπτεται σήμερα τη Βουδαπέστη.

Την αγορά των τεσσάρων σουηδικών μαχητικών JAS Gripen ανακοίνωσε με σημερινή της δήλωση από τη Στοκχόλμη και η κυβέρνηση της Σουηδίας.

Ο Ορμπάν υπογράμμισε πως η αγορά των μαχητικών θα ενισχύσει την αεροπορική άμυνα της Ουγγαρίας και τη δέσμευσή της στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

«Όχι μόνο διατηρούμε τις δυνατότητες της αεροπορικής άμυνας μάς, αλλά τις αυξάνουμε … πράγμα που σημαίνει ότι η δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ θα ενισχυθεί και το ίδιο θα συμβεί με τη συμμετοχή μας στις κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ορμπάν κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου που έδωσε με τον Κρίστερσον στη Βουδαπέστη μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα