back to top
23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδριο διεξήχθη σε κλίμα έντασης και ακραίας πόλωσης, με αφορμή την συζήτηση για προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών που πυροδότησε με ανοιχτή επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Την πρόκληση αποδέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πρότεινε οι εκλογές να διεξαχθούν την 10η Μαρτίου. Είχε προηγηθεί η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία – αφήνοντας πολλές αιχμές εναντίον του νυν Προέδρου – έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρεία του κόμματος.

Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ψηφοφορία των μελών που ξεκινά στις 11.30 αύριο το πρωί.

‘’Όχι’’ στις προεδρικές εκλογές και σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας είπαν ο Πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και οι βουλευτές Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας, προτάσσοντας την ανάγκη συντεταγμένης πορείας προς τις ευρωεκλογές. Υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη τάχθηκαν με τις ομιλίες τους ο Χρήστος Σπίρτζης και η Αθηνά Λινού.

Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, επαναβεβαίωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θάνι, κατά τη συνάντησή τους στη Ντόχα.

Υπέρ του δόγματος Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας τάχθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας από το βήμα του Ecofin που διεξάγεται στην Γάνδη, ο κ Χατζηδάκης εστίασε – μεταξύ άλλων – στην ανάγκη για: ολοκλήρωση της τραπεζικής Ένωσης, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την ενέργεια και τις προμήθειες καθώς και επανεξέταση της πολιτικής επιδοτήσεων.

Με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι ηγέτες της G7 που συνεδρίασαν με τη συμμετοχή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσαν εκ νέου, την ακλόνητη υποστήριξή τους στον αγώνα των Ουκρανών. Στο Κίεβο βρέθηκαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου και του Καναδά επαναβεβαιώνοντας την με κάθε τρόπο υποστήριξή τους στον αγώνα ενάντια στη ρωσική εισβολή. ‘’Ανοιχτή πληγή στην καρδιά της Ευρώπης’’ χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενώ και η Αθήνα επανέλαβε την στήριξη της στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό και καταδίκασε εκ νέου τον αναθεωρητισμό.

Ενδοοικογενειακός καυγάς κατέληξε σε ανθρωποκτονία, όταν πεθερός πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του, στην αυλή του σπιτιού τους, επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το 57χρονο θύμα είναι γιατρός, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Λαμπρινής στα Πατήσια, ενημερωτική δράση για την Οικιακή Συλλογή Βιοαποβλήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν περισσότεροι από 600 μικροί – καφέ κάδοι καθώς και βιοδασπώμενες σακούλες για την συλλογή οικιακών βιοαποβλήτων. Στην αθλητική επικαιρότητα… Η 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια:

Στις τέσσερις και μισή: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΟΦΗ

Στις πέντε: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

Στις έξι: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

Στις επτά και μισή: Άρης – Βόλος και

Στις οχτώ: Παναθηναϊκός – Κηφισιά

Στα σκορ του Σαββάτου

Λαμία- ΑΕΚ: 1 – 3 και Πανσερραϊκός – Ατρόμητος: 0 – 0

Και ο καιρός…

Ισχυρές βροχές σποραδικές καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζόπτωση θα σημειωθούν αύριο στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Στην Αττική, κατά τη διάρκεια της μέρας, νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα