back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αποχωρούν αύριο από τα μπλόκα οι αγρότες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ωστόσο προγραμματίζουν νέες δράσεις. Την Τετάρτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία, «εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο Κιλελέρ την Κυριακή 10 Μαρτίου, με αφορμή την 114η επέτειο.

Οι υπουργοί Γεωργίας των 27, που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες αποφάσισαν να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ με στόχο να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις Ευρωεκλογές. Από την πλευρά τους οι 9 χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες ένα κοινό πλαίσιο προτάσεων για τεχνικές βελτιώσεις της ΚΑΠ. «Σαφώς το κεντρικό θέμα είναι η απόκριση που πρέπει να δείξει η ΕΕ στα πραγματικά, δίκαια αιτήματα όλων των Ευρωπαίων αγροτών», δήλωσε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος κατέθεσε πακέτο 19 παρεμβάσεων. Ωστόσο, όπως είπε, «χρειάζεται πολύς δρόμος και καλή συνεργασία».

Χωρίς ταξί από αύριο και για δύο ημέρες η Αθήνα, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 10 και μισή οι οδηγοί ταξί θα συγκεντρωθούν στην οδό Σπύρου Πάτση και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπ. Μεταφορών. Σημειώνεται ότι οι αυτοκινητιστές ζητούν μεταξύ άλλων μόνιμη παραμονή του συντελεστή Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%, άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 και ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν 9:00 το πρωί με 9 το βράδυ. 24ωρη απεργία στο Μετρό, δεν θα εκτελεστούν πτήσεις, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας το απόγευμα στο ΕΡΤNEWS στην πρώτη συνέντευξή του μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα», ενώ αναφερόμενος στην Ολγα Γεροβασίλη επισήμανε πως η ίδια είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές. Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως σέβεται την πρωτοβουλία του τέως προέδρου ωστόσο επισήμανε ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο.

Σε εξέλιξη στο Παρίσι η Διεθνής Σύνοδος για το Ουκρανικό ζήτημα, με τη συμμετοχή 17 ηγετών – ανάμεσά τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. «Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, για την ίδια την Ουκρανία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι «όλοι συμφωνούμε στο γεγονός ότι δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε πόλεμο εναντίον του ρωσικού λαού και ότι είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε υπό έλεγχο την κλιμάκωση, όπως κάναμε με επιτυχία από την έναρξη της σύγκρουσης». «Η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίζει να την στηρίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της», αναμένεται να επαναλάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισημάνει την ανάγκη η Ευρώπη να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις, ενώ θα τονίσει πως η Ευρώπη θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος της διάσκεψης, αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα αναφορικά με την Ουκρανία, κυρίως να υπάρχει ευρωπαϊκή κυριαρχία και να μπορεί η ευρωπαϊκή βοήθεια να καλύπτει το έλλειμμα της αμερικανικής βοήθειας, αν χρειαστεί.

Επανέφερε η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη την πρότασή της στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. «Είναι μία κίνηση που έχει μια συμβολική σημασία για μια Αθήνα ανοιχτή στη διαφορετικότητα και απέναντι σε κάθε μορφή ρατσιστικής ή έμφυλης βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Την πλήρη στήριξή του στην πρόταση αυτή εξέφρασε ο Κώστας Παπαδάκης από την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα ενώ την δική πρόταση κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης λέγοντας ότι «η καλύτερη τιμή στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου είναι ο ξενώνας των ΛΟΑΤΚΙ». Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη χρειάζεται συνέναιση των περισσότερων δυνάμεων, καθώς το κτίριο είναι έτοιμο σε πολύ καλή κατάσταση.

Έρευνες της αστυνομίας σε κτήριο επί της οδού Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας μετά από αναφορά υπαλλήλου συνεργείου καθαριότητας ότι μέσα σε σωλήνα είδε νεκρό έμβρυο.

Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησαν σήμερα το Ισραήλ ότι συνεχίζει να περιορίζει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας παρά το αίτημα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει τη γενοκτονία στο πολιορκούμενο έδαφος. Οι κατηγορίες των δύο ΜΚΟ διατυπώνονται την ώρα που το Ισραήλ προετοιμάζεται για την αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που θα «ήταν η χαριστική βολή» για τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στο παλαιστινιακό έδαφος, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη ο αγώνας Ολλανδία – Ελλάδα για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών για το EuroBasket 2025. 63-62 το σκορ υπέρ των Ολλανδών.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα