back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την αποχώρηση τους από τα μπλόκα ανακοίνωσαν οι αγρότες, οι οποίοι ωστόσο κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαλλαξία. «Επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα με το κεφάλι ψηλά και υπερήφανοι για τον αγώνα μας», τονίζουν σε ανακοίνωση τους και προσθέτουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές. Οι αγρότες δίνουν πλέον ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Κιλελέρ, ενώ την Τετάρτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των συνδικάτων.

Χθες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Γεωργίας των 27, αποφάσισαν να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης της ΚΑΠ. Τις επόμενες ημέρες η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας πρόκειται να εξετάσει τις άμεσες διαδικασίες για την αναθεώρηση, ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Βέλγος Υπουργός Γεωργίας Νταβίντ Κλαρινβάλ δεσμεύτηκε η αναθεώρηση να γίνει με την παρούσα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου.

Χωρίς ταξί από σήμερα και για δύο ημέρες η Αθήνα, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 10 και μισή το πρωί οι οδηγοί ταξί θα συγκεντρωθούν στην οδό Σπύρου Πάτση και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπ. Μεταφορών.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν 9:00 το πρωί με 9 το βράδυ. 24ωρη απεργία στο Μετρό, δεν θα εκτελεστούν πτήσεις, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας», δήλωσε o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την Διάσκεψη για την στήριξη της Ουκρανίας που διοργάνωσε στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται για ένα ζήτημα “το οποίο για την Ελλάδα δεν υφίσταται και πιστεύω δεν υφίσταται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομολόγων μας”.
Όσον αφορά στην Διάσκεψη ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι “επαναβεβαιώσαμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην ρωσική εισβολή”.

“Νομίζω ότι καταλήξαμε και σε ένα πλαίσιο το οποίο θα σας έλεγα ότι δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορεί αυτή η βοήθεια, με πρακτικό τρόπο, να έχει πιο ουσιαστικό και χρήσιμο αποτέλεσμα για την Ουκρανία”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απέπλευσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ύδρα», η οποία θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα έως το τέλος της εβδομάδας.

Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας το απόγευμα στο ΕΡΤNEWS στην πρώτη συνέντευξή του μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα», ενώ κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως σέβεται την πρωτοβουλία του τέως προέδρου ωστόσο επισήμανε ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο.

Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Για συνταγματικούς ακροβατισμούς για να γίνει διευθέτηση συμφερόντων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση του είναι ίδια και δεν έχει αλλάξει.

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε φρεάτιο, επί της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε από εργαζόμενο σε εταιρεία αποφράξεων, κατά τη διάρκεια εργασιών στο σύστημα αποχέτευσης ενός κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».
Όταν ο υπάλληλος ενημέρωσε τους υπεύθυνους της Οργάνωσης, εκείνοι το τοποθέτησαν σε ψυγείο, λέγοντας ότι το πρωί θα ενημέρωναν την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Την πρόθεση της δημοτικής διοίκησης να επανεξετάσει την παραχώρηση του κτιρίου Λέλας Καραγιάννη στην Αρχιεπισκοπή αποκάλυψε μιλώντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αντιδήμαρχος Μαρία Στρατηγάκη απαντώντας σε σχετική πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, ενώ επισήμανε ότι θα ληφθεί υπόψιν η γνώμη των κατοίκων της 6ης κοινότητας.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από πυρά ενόπλων σε τέμενος στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.
«Τα θύματα ήταν μουσουλμάνοι, που είχαν συγκεντρωθεί στο τζαμί για να προσευχηθούν», είπε κάτοικος της περιοχής.

Νικήτρια εφυγε από τη Χάγη η Εθνική η οποία επικράτησε της Ολλανδίας με 74-72 για τα προκριματικά του Eurobasket 2025.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα