back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Νέο πραγματογνώμονα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αναμένεται να ορίσει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή που αφορά στην έκρηξη που ακολούθησε κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Παράλληλα, εξετάζονται τα αιτήματα συγγενών των θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τί ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία, καθώς και η αποστολή σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο βίντεο με στόχο να ανακτηθούν τμήματα που έχουν σβηστεί.

Πηγές από τη δικαιοσύνη ανέφεραν ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η δίκη μπορεί να ξεκινήσει σύντομα καθώς με βάση τους νέους Κώδικες η δικογραφία θα παραπεμφθεί απευθείας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Από αύριο θα είναι στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη η δικογραφία του εφέτη-ανακριτή Λάρισας, και η οποία περιλαμβάνει τις μηνυτήριες αναφορές, τις καταθέσεις μαρτύρων και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων.

Εν τω μεταξύ, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα που συνέταξαν συγγενείς των θυμάτων με πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού μητέρας θύματος, με αίτημα την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σε εξέλιξη στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, σιωπηλή διαμαρτυρία από το σωματείο καθηγητών χορού. Στη διαμαρτυρία με τη συμμετοχή πολιτών που κρατούν ένα κερί στο χέρι, υπάρχουν 57 άδειες καρέκλες, αναπαριστώντας με τον τρόπο αυτό τη μοιραία διαδρομή, καθώς η δράση θα ολοκληρωθεί στις 23.30, ώρα που κανονικά το τρένο θα έφτανε στον προορισμό του.

Το πρωί στην Αθήνα, 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη μνήμη των θυμάτων απαιτώντας την «απόδοση ευθυνών». Διαδηλωτές έγραψαν με μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Σε 8 συλλήψεις και 15 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί. Τέσσερις προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.

Ακινητοποιημένα έως τα μεσάνυχτα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί στην Αττική. Δεν κινούνται αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ, ενώ δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια.

Την Κυριακή αναμένεται να απολογηθούν, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν τα δέκα άτομα τα οποία -κατά περίπτωση- αντιμετωπίζουν κατηγορίες για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα για την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης». Η εισαγγελία της Αθήνας μεταξύ άλλων άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης τρομοκρατικής πράξης και απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη σε ηλικία 85 ετών. «Λάτρης της όπερας, αφιερωμένος στη δουλειά του, διανοούμενος και ταυτόχρονα φίλος και συνάδελφος, απλός και προσιτός, ο Ηλίας Λογοθέτης αγαπήθηκε από το κοινό. Θα λείψει σε όλους μας», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Για έναν σπουδαίο θεατράνθρωπο πολύ δημοφιλή με διάγενεακή αναγνωρισιμότητα για δεκαετίες κάνει λόγο η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα και προσθέτει «θα τον θυμόμαστε για το πηχυαίο ταλέντο του, για την οξύτητα του μυαλού του, για την δραματουργική του τέχνη και για την ικανότητά του να υποδύεται ρόλους με τρόπο που άφησε εποχή».

«Σεμνός και φωτεινός άνθρωπος , πολυτάλαντος ηθοποιός γεμάτος χιούμορ και ψυχική ομορφιά», υπογραμμίζει σε συλληπητήρια δήλωσή του ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Αφιερώθηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπου η κωμική του στόφα ως ηθοποιού συναγωνιζόταν επάξια την εξαιρετική ερμηνεία δραματικών ρόλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Φρεγάτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, η οποία συμμετέχει στη διεθνή επιχείρηση για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, λίγο έλειψε να καταρρίψει – κατά λάθος– τη Δευτέρα ένα αμερικανικό drone, αναφέρουν σήμερα γερμανικά δημοσιεύματα.

Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, το οποίο επισήμανε ότι η γερμανική φρεγάτα δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή.

Το περιοδικό Der Spiegel, υπογραμμίζει σε σχετικό δημοσίευμα την ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε αναμετρήσεις για την 25η αγωνιστική της Σουπερλίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης- Κηφισιά 3-3 και Βόλος- ΟΦΗ 3-1, Παναιτωλικός- Ολυμπιακός 1-2 και Ατρόμητος- Λαμία 3-1, ΑΕΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 4-2, Πανσερραϊκός- ΠΑΟΚ 0-2, και Παναθηναϊκός- Άρης 2-0.

Στη βαθμολογία: ΑΕΚ 58, ΠΑΟΚ 57, Παναθηναϊκός 55, Ολυμπιακός 53, Άρης 41 και Λαμία 35 βαθμοί.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα