back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ως μια καλά μελετημένη πρωτοβουλία που άργησε να έρθει στη χώρα μας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της συνδιάσκεψης της ΔΑΠ το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. «Ίσως η πιο εμβληματική παθογένεια ήταν αυτό το ιδιότυπο μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης από το κράτος. Ερχόμαστε και το σπάμε και δίνουμε την ελευθερία της επιλογής σε κάθε νέο και νέα να μπορεί να σπουδάσει στην πατρίδα μας αντί να φύγει στο εξωτερικό», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την στάση τους απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θέλει να έρθει να ιδρύσει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει».

«Για τον κ. Ανδρουλάκη θα πω ότι μου κάνει εντύπωση πώς κατάφερε και πήρε πίσω την αρχική του θέση όταν πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ και της αναγκαιότητας και της συνταγματικότητας της ρύθμισης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητηθεί από την προσεχή Τετάρτη 6 έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ την ημέρα της ψήφισής του οργανώνεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Ο Αθήνα 9. 84 ανοίγει το φάκελο «Μη κρατικά Μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ» από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, σε έναν ανοιχτό διάλογο με πανεπιστημιακούς, φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικούς και φοιτητές.

Νέα σκιώδη κυβέρνηση με σημαντικές αλλαγές στα κοινοβουλευτικά όργανα του κόμματος ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Παύλος Πολάκης αποχωρεί από τη θέση του συντονιστή των κοινοβουλευτικών τομέων του κόμματος και τα ηνία αναλαμβάνουν οι Γιάννης Σαρακιώτης με αναπληρώτρια τη Ραλία Χρηστίδου, νέος διευθυντής της Κ.Ο. στη θέση του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, τοποθετείται ο πρώην βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, ενώ μετά την παραίτηση του Γιώργου Βασιλειάδη από το πόστο του αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματος στη θέση του πηγαίνει το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βουλγαράκης. Στο Εκτελεστικό Γραφείο θα συμμετέχει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ στις συνεδριάσεις του θα προσκαλούνται οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Πάνος Ρήγας, Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μπουρνούς.

Διαψεύδει ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελος Φαλάρας τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών για συμμετοχή της Πυροσβεστικής στο μπάζωμα της περιοχής όπου συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μιλώντας στην ιστοσελίδα documentonews.gr, ο κ. Φαλάρας ανέφερε ότι ο ίδιος δεν ζήτησε εκχωμάτωση, αλλά εξοπλισμό για να σηκωθούν τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, για έλεγχο και εντοπισμό νεκρών και επιζώντων.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος από το βήμα της Βουλής έδειξε ως υπεύθυνους για τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις στους χώρους της τραγωδίας όσους συμμετείχαν στο Συντονιστικό τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα και δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συγκεκριμένου οργάνου.

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο, ούτε από κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης να μπαζωθεί ο χώρος. Είναι σημαντικό να μη διακινούνται ειδήσεις που προκαλούν αναστάτωση», ανέφερε.

Όσο και να «μπαζώνει» τις έρευνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και να καμουφλάρεται επικοινωνιακά, στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε ο Στέφανος Κασελάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Για «ένα έγκλημα που αποκάλυψε ότι πίσω από τις θριαμβολογίες για το αναπτυξιακό θαύμα της χώρας, υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα, αυτή μιας χώρας με διαλυμένες υποδομές, που υποφέρει από την κατασπατάληση των δημόσιων πόρων, από το ρουσφέτι και την αδιαφάνεια», έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης ανοίγοντας τις εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος στο ΣΕΦ.

Δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας που γίνεται από τη Νέα Αριστερά ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι σήμερα φτιάχνεται το κόμμα της Αριστεράς που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι το κόμμα του «θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τη συγκρότηση εκείνης της αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος».

Απογοητεύμενοι οι Θεσσαλοί αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από την διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατάσταση στη Θεσσαλία και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Όπως είπαν δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος και δεν άκουσαν κάτι καινούριο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα που αφορά στους πληγέντες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της Θεσσαλίας, της Βόρειας Φθιώτιδας και του Έβρου, ενώ μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η έγκριση από την Κομισιόν για το πρόγραμμα των 40 εκατομμυρίων που αφορά κάλυψη εισοδήματος για δύο χρόνια. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι την 1η Απριλίου θα γίνει η προκαταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και πως από το 2025 η καταβολή της επιστροφής του θα γίνει μόνιμη.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν είπε κάτι κατά λάθος όταν αναφέρθηκε στην προοπτική αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε πάνελ του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλειας. Για δε τη δήλωση του αμερικανού υπ. Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν ότι η ήττα της Ουκρανίας θα οδηγούσε σε στρατιωτική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι πρόκειται για φροϋδικό ολίσθημα της γλώσσας που αποκαλύπτει τις πραγματικές σκέψεις.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη στη Λιθουανία το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. 45-51 το σκορ αυτή την στιγμή.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις απογευματινές ώρες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. – 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα