back to top
30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Στην κορυφή του κόσμου ο Τεντόγλου

Διαβάστε επίσης

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την πρωτιά με άλμα στα 8,22 μ., ο 25χρονος άλτης Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βαθρού υπό τον Εθνικό Ύμνο με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη στην ατμόσφαιρα.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στον σημερινό (2/3) τελικό του μήκους με άλμα στα 8,22 μέτρα και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Βελιγραδίου.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί, πραγματικά», είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Ό,τι χειρότερο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά, προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ, έκανα καλό ζέσταμα, στα άλματά μου προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα, ήταν χαμηλά οκτάρια.Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά δεν το έχουν κερδίσει και είναι νέοι αθλητές. Αυτοί είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη γιατί τα έχω κερδίσει όλα και είναι δύσκολο να τη βρεις. Ένιωθα σαν να είμαι σε πανελλήνιο, σε βαλκανικό, κάτι τέτοιο ένιωθα. Πολύ περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου.

Θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν το απόγευμα. Είμαι στο επίπεδο που θα ήθελα, το σημερινό δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αλλά το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός. Θα ξεκινήσω και νωρίς τη σεζόν από την Ντόχα, αρχές Μαΐου.

Δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες. Στο ευρωπαϊκό θα είμαι εκεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μόνο που κρατάω είναι ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες» δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Συγχαρητήρια από την ΠτΔ 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) συγχαίρει τον Μίλτο Τεντόγλου για το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου σημειώνοντας ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει: «Με το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει τη σπουδαία του πορεία στο άλμα εις μήκος, επιβεβαιώνοντας τις αστείρευτες δυνατότητές του. Η νίκη του μας κάνει περήφανους και μας δίνει μεγάλη χαρά. Θερμά συγχαρητήρια στον κορυφαίο μας αθλητή, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά».

Μητσοτάκης: Όσο μακριά φτάνει το άλαμα του, τόσο ψηλά σηκώνει την υπερηφάνειά μας

Συγχαρητήρια με ανάρτηασή του στο Χ έδωσ ο Πρωθυπουγός Κυριάκος Μηστοτάκης στον, χρυσό άλτη.

Ν. Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια Μίλτο! Μας έκανες και πάλι πολύ περήφανους γράφοντας ιστορία!

Με αναρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο “X”, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για τη νέα “χρυσή”επιτυχία του στον σημερινό τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εμείς όλοι το χαρήκαμε – Να ‘χει καλή υγεία

«Συγχαρητήρια στον Μίλτο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Γλασκώβη. Αν και δεν το χάρηκε, όπως είπε στις δηλώσεις του, εμείς όλοι το χαρήκαμε γιατί δεν είναι μόνο η επίδοση σε μια διοργάνωση σημαντική, αλλά συνολικά η στάση και η προσπάθεια ενός αθλητή, που βρίσκεται για άλλη μια φορά στην κορυφή του κόσμου και γεμάτος ταπεινότητα συνεχίζει το ταξίδι του με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Να ‘χει καλή υγεία και, μαζί με τον Γιώργο Πομάσκι, μια καλή προετοιμασία μέχρι τότε» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα