back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Το πλαίσιο συμφωνίας για μια κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων στη Γάζα είναι έτοιμο, με τη συμφωνία του Ισραήλ, και εξαρτάται από την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν «οι συνομιλίες συνεχίζονται» για να σφραγισθεί μια συμφωνία πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, σε μία εβδομάδα. Αντιπροσωπεία της Χαμάς μεταβαίνει στο Κάιρο προκειμένου αύριο να λάβει μέρος  στις εν εξελίξη διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και του Κατάρ. Αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας εκτιμούν ότι ‘’η ολοκλήρωση μιας τελικής συμφωνίας, απαιτεί την αποχώρηση του Ισραήλ από την βόρεια Γάζα, και την επιστροφή των κατοίκων της’’.  

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία διευρύνεται το ωράριο των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων. Σύμφωνα με την απόφαση η πρώτη αποχώρηση μαθητών θα γίνεται στις τέσσερις παρά δέκα και η δεύτερη στις πέντε και μισή το απόγευμα.  

Μεγάλη επιχειρησιακή άσκηση για την αθλητική βία πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσιών από ολόκληρη την Ελλάδα.  

Η Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» , με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, είναι ο  νικητής της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης,  με ποσοστό 65,78%, εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί. 

   Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας τονίζει: Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον κ. Κυρίζογλου και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Εμείς δημιουργήσαμε έναν ενωτικό, αυτοδιοικητικό συνδυασμό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Συνδεθήκαμε με κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δώσαμε μια μάχη κόντρα σε κατεστημένα και εδραιωμένα συστήματα. 

Κλειστός λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης  θα παραμείνει έως τις οχτώ το πρωί, ο δυτικός κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς Βριλήσσια και Ελευσίνα , σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικής οδού. 

 Σπείρα που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ σε πολλές χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα εξάρθρωσαν οι ισπανικές αρχές. Συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα. Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, τα χαρτονομίσματα ήταν χειροποίητα, πολύ υψηλής ποιότητας σχεδιασμένα με τρόπο να παρακάμπουν τους μηχανισμούς εντοπισμού και να ‘’ξεγελούν’’ τα ΑΤΜ των τραπεζών. 

 Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο, απολογείται την Τρίτη ο Ιρακινός ο οποίος χθες μαχαίρωσε 22χρονη στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Η νεαρή κοπέλα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μετά και το χειρουργείο που υποβλήθηκε.  

Σε κλίμα συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του θεάτρου συνόδευσαν χθες τον αγαπημένο ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο Παπάγου. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Λευκάδας, της ιδιαίτερης πατρίδας του, και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, σύσσωμο το ελληνικό θέατρο, φίλοι και συμπατριώτες του αποχαιρέτησαν τον θεατράνθρωπο με το πολύπλευρο ταλέντο και την στοχαστική ματιά. 

Ιστορία έγραψε στη Γλασκώβη ο Μίλτος Τεντόγλου. Κατέκτησε για δεύτερη συνεχή φορά το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στίβου, με άλμα στα 8 μέτρα και 22 εκατοστά. Θερμά συγχαρητήρια απέστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. H Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,65μ. στον τελικό του επί κοντώ στη Γλασκώβη και ολοκλήρωσε την τρίτη παρουσία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μακριά από τα μετάλλια. Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Τσιάμης κατέλαβε την 13η θέση στον τελικό του τριπλούν 

Και ο καιρός…  

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα