back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Καταγγελίες Κοντονή για παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης με φόντο τη Novartis

Διαβάστε επίσης

Την ύπαρξη ενός παρα- υπουργείου Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονής στον απόηχο της αυτοκριτικής που έκανε ο Α. Τσίπρας για την υπόθεση Νοβάρτις.

«Εκείνη την εποχή είχε στηθεί ένα παρα- υπουργείου Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς από τον κ. Τσίπρα και γι’ αυτό μου κάνει εντύπωση αυτό που λέει σήμερα» ανέφερε ο Σ. Κοντονής στο OPEN, καλώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει ποιες ήταν οι ατυχείς επιλογές, πως υλοποιήθηκαν και με ποιους».

Ο Σ. Κοντονής, που ήταν υπουργός δικαιοσύνης στο σκάνδαλο της Νοβάρτις, άφησε να εννοηθεί πως επήλθε μεταστροφή της κατάστασης ως προς την έρευνα για πολιτικά πρόσωπα μόλις ανέλαβε την υπόθεση η κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Αφού ανέφερε πως η εισαγγελέας κ. Ράικου είχε κάνει μια σοβαρή έρευνα που αφορούσε σε γιατρούς στη συνέχεια τόνισε: «Αυτό μετεστράφη απ’ όταν ανέλαβε η κυρία Τουλουπάκη σε μια άλλη κατάσταση. Όταν εγώ είδα τα ονόματά τους έπαθα σκοτοδίνη. Είδα ανθρώπους, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν καμία ευθύνη. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Κουτρουμάνης. Δεν μου προέκυπτε από πουθενα».

Στην ερώτηση γιατί έγιναν όλα αυτά ο κ. Κοντονής απάντησε: «Θεωρώ εκ των υστέρων πως υπήρχε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων γιατί δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης στην παρέμβαση του άφησε αιχμές και για την αξιοπιστία των προστευόμενων μαρτύρων, λέγοντας «εμένα κάποιες καταθέσεις με άφησαν άναυδο, να καταθέτει μάρτυρας και να λέει είδα τον τάδε ότι έμπαινε στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα ήταν λεφτά. Ακατανόητα πράγματα».

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα