back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Αυστηρά μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού – Τι προβλέπουν για μαθητές και γονείς

Διαβάστε επίσης

Αυστηρότερες ποινές για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, με επαναφορά της πενθήμερης αποβολής και ευκολότερη οριστική αποβολή από το σχολείο, περιλαμβάνονται στα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει έως το τέλος Μαρτίου μέτρα για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, με άμεση εφαρμογή. Το σχέδιο περιλαμβάνει την αυστηροποίηση των ποινών με την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής, την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε ο σύλλογος διδασκόντων να μπορεί ευκολότερα να αποβάλλει έναν μαθητή και την επαναφορά του διαχωρισμού των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

Επιπλέον, οι γονείς θα καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις των παιδιών τους στο σχολείο, τα παιδιά θα μπορούν να απευθύνονται για τα προβλήματα που τα απασχολούν εντός του σχολείου στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, χωρίς να έχουν σχετική συναίνεση γονέων, ενώ τις ζημιές που προκαλούν τα παιδιά σε περιπτώσεις καταστροφών στο σχολείο θα τα πληρώνουν οι γονείς. Παράλληλα, εντός του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει και καμπάνια εθνικής εμβέλειας με τη συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας και άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων και δημοσίων φορέων.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα