back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Π. Χρηστίδης: Σκάνδαλο που δεν κουκουλώνεται η διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

Διαβάστε επίσης

Για «σκάνδαλο που δεν κουκουλώνεται» έκανε λόγο ο βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μάλιστα, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή «Πολιτική Αθήνα» με τον Γιώργο Μελιγγώνη, προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να αφήσει εκτός ευρωψηφοδελτίων την κ. Ασημακοπούλου, επισημαίνοντας ότι η ίδια αναμασά αντικρουόμενες δικαιολογίες ενώ το υπουργείο Εσωτερικών σιωπά.

Παράλληλα, με αφορμή τη σημερινή άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα της ενιαίας στάσης όλων των Βουλευτών του κόμματος επί του νομοσχεδίου για τα Μη κρατικά Πανεπιστήμια, τόνισε ότι «δεν προκύπτει έως τώρα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας» και πρόσθεσε: «Θέλουμε ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, θέλουμε ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με συνταγματική πρόβλεψη και σε αυτό θα μείνουμε σταθεροί».

 

«Εκτιμώ ότι το σκάνδαλο της διαρροή προσωπικών δεδομένων θα οδηγήσει την κ. Ασημακοπούλου εκτός Ευρωψηφοδελτίου»

«Υπάρχει ένα σκάνδαλο που δεν κουκουλώνεται. Η σημερινή παραδοχή της κ. Κεραμέως ότι μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι παραδοχή ενοχής. Είναι φοβερά προβληματικό το γεγονός ότι η πρώτη κίνηση που έκανε το αρμόδιο Υπουργείο ήταν να κατεβάσει την ιστοσελίδα η οποία συγκέντρωνε τις αιτήσεις για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων ομογενών. Είναι η απόλυτη απόδειξη ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της κυβερνητικής πολιτικής του κράτους της ΝΔ. Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει ότι υπάρχει ζήτημα γύρω από τα προσωπικά δεδομένα και το θέτουμε ξανά.

Πρέπει να μας απασχολήσει ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι διαχειρίζονται τα προσωπικά μας δεδομένα με τα οποία ορισμένοι κερδίζουν εκατομμύρια και άλλοι μαθαίνουν πώς κινούμαστε καθημερινά. Εμείς, επισημαίνουμε το ζήτημα και απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Εκτιμώ ότι αυτό το σκάνδαλο θα οδηγήσει το επόμενο διάστημα τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος κάνει ιχνηλάτηση τους μεγέθους του προβλήματος, σε αποφάσεις σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων Ευρωβουλευτών. Η υπόθεση δεν καλύπτεται. Η κ. Ασημακοπούλου έχει πάρει τέσσερις διαφορετικές θέσεις επί του ζητήματος, κάθε μέρα λέει και κάτι διαφορετικό. Ότι υποστηρίζει είναι το ένα πιο λάθος και πιο παράνομο από το άλλο».

 

«Θέλουμε ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, θέλουμε ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με συνταγματική πρόβλεψη και σε αυτό θα μείνουμε σταθεροί»

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μακρά ιστορία πολιτικών και ιδεολογικών συζητήσεων και πάντοτε ο διάλογος είναι συστατικό της προσπάθειάς μας. Είναι ξεκάθαρο ότι η συνταγματική πρόβλεψη είναι κανόνας από τον οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Για ακόμη μια φορά συζητάμε από το ρετιρέ της παιδείας που είναι τα πανεπιστήμια και όχι από τη βάση που είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εμείς θέλουμε μη κρατικά πανεπιστήμια που θα ενισχύσουν το ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά προηγουμένως να ενισχυθεί η δημόσια παιδεία. Αυτό πρέπει να γίνει με συνταγματική αναθεώρηση. Θέλουμε ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, θέλουμε ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με συνταγματική πρόβλεψη και σε αυτό θα μείνουμε σταθεροί. Κάποια ειδικά συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετηθούν νωρίτερα γιατί έχουν κάνει τέτοιου είδους επενδύσεις».

 

«Δεν προκύπτει μέχρι τώρα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ»

«Μια σοβαρή παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χρησιμοποιεί λογικά επιχειρήματα. Υπό αυτή την έννοια, θέλουμε πάντα να αυτοπροσδιοριζόμαστε στις εξελίξεις και όχι να ετεροπροσδιοριζόμαστε, ανάλογα με την προπαγάνδα που κάνει ένα κόμμα. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται από τη στάση μας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως η σύμβαση 717 για την οποία επιμέναμε και που αποδεικνύεται κομβική στη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών καθώς εξ’ αρχής υποστηρίζαμε ότι αν είχε εφαρμοστεί, δεν θα είχαν χαθεί 57 συνάνθρωποί μας. Σε ότι αφορά στη στάση μας απέναντι στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, θα πορευτούμε με βάση όσα έχουμε πει στη δημόσια σφαίρα και θα αποφασίσουμε από κοινού για τη στάση που θα κρατήσουμε την Παρασκευή . Δεν προκύπτει μέχρι τώρα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ».

«Οσα βιντεάκια και αν κάνει στο ΤΙΚ-ΤΟΚ ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας»

«Θεωρώ σημαντικότερο να μην έχουμε ένα καταστραμμένο κράτος που επί ένα χρόνο δεν δίνει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, δε μιλάει για τις παρακολουθήσεις, δεν εξηγεί τι έχει συμβεί με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων. Ανεπίλυτα ζητήματα όπως αυτά, αποτελούν αποτυχία του συστήματος της ΝΔ. ‘Όσα βιντεάκια και αν κάνει στο ΤΙΚ-ΤΟΚ ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα