back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σημειωτόν η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού, από το ύψος της Μεταμόρφωσης έως και την Βαρυπόμπη εξαιτίας καραμπόλας νωρίτερα δυο φορτηγών και ενός ΙΧ.

Κάτω από άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουκρανία λίγο πριν από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βουκουρέστι για την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής αποστολής ανέφεραν νωρίτερα Κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις πληροφορίες ότι το μεσημέρι υπήρξε έκρηξη στην Οδησσό.

Απορρίφθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής από την κυβερνητική πλειοψηφία, μετά από ψηφοφορία δια εγέρσεως, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση παραρτημάτων μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Κλείνοντας τη συζήτηση της πρώτης ημέρας ο υπουργός παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση διαλέγει να εμπιστευθεί γνωμοδοτήσεις κορυφαίων συνταγματολόγων που θεωρούν ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας με το άρθρο 16.

Το σύνταγμα δεν επιτρέπει την ίδρυση πανεπιστημίων από ιδιώτες όχι όμως και παραρτήματα μη κερδοσκοπικά όπως στρεβλά επιμένει η αντιπολίτευση, τόνισε στον ΑΘΗΝΑ984 η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Δεν περιμένετε την πιθανή αναθεωρητική διαδικασία γιατί είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα πίσω από την ανωτατοποίηση των κολλεγίων, και πολύ ισχυροί οι ενδιαφερόμενοι, τόνισε στη Βουλή και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος υπερασπιζόμενος την ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Πάντως στην έκθεσή της, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ουσιαστικά αποφεύγει να πάρει σαφή θέση για το θέμα της αντισυνταγματικότητας, παραπέμποντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Σε μαζική συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ στις κινητοποιήσεις, καλούν οι εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων. Όπως ανακοίνωσαν από αύριο στις 7 το πρωί θα αποκλείσουν τις εισόδους στο Αριστοτέλειο. Θα ακολουθήσει στις 12 φοιτητική πορεία και μετάβαση στην Αθήνα την Παρασκευή.

Επιπλέον τα συνδικάτα καλούν την ίδια μέρα σε “μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό, όπως το αποκαλούν, νομοσχέδιο, με την ευκαιρία των κινητοποιήσεών τους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας από τις 11. Συλλαλητήριο την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στα προπύλαια στις 12 θα είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Αλλαγές στον θεσμό του προσωπικού γιατρού προωθεί το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα προχωρά σε σύνδεση των αποδοχών που θα έχουν οι προσωπικοί γιατροί με επιπλέον παροχές για τα προγράμματα πρόληψης, ενώ όσοι από τους αγροτικούς γιατρούς επιλέξουν την ειδικότητα της γενικής ιατρικής θα ενισχύονται από το κράτος με 30.000 ευρώ το χρόνο αν παραμείνουν για άλλα 5 χρόνια στο ΕΣΥ και σε θέση προσωπικού γιατρού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργος Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης οι πολίτες που θα επιλέγουν τον δικό τους προσωπικό γιατρό ο οποίος δεν θα είναι ανάμεσα στους συμβεβλημένους – θα πληρώνουν από τη τσέπη τους, την επίσκεψη.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης τραγουδοποιός και πιανίστας Δήμος Μούτση. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών στα 7 του χρόνια. Είχε συνεργαστεί με τους Νίκο Γκάτσο, Μάνο Ελευθερίου και Κώστα Τριπολίτη. Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Βίκυ Μοσχολιού, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος και Δήμητρα Γαλάνη είναι μερικοί από τους ερμηνευτές που ανέδειξαν τα τραγούδια του.

Στην τελική ευθεία μπήκε από σήμερα ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Για το δρομικό γεγονός υπήρξε συνέντευξη το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας και περισσότερα θα μας πει ο Ανδρέας Χανιάς ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΔΙΕΘΝΗ

Την απόφασή της να βάλει τέλος στην εκστρατεία της για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αναμένεται να ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες η Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη , όπως μετέδωσαν η Wall Street Journal και το CNN. Μετά από αυτή την κίνηση ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, και από το μεσημέρι έως 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα