back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σταυρόλεξο

Διαβάστε επίσης

«20.000 παιδιά από την Ελλάδα έχουν πάει να σπουδάσουν στην Κύπρο σε κανέναν δεν κλείνουμε το δικαίωμα στη γνώση, δίνουμε ευκαιρία αυτό να γίνεται και στη χώρα μας», απάντησε στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελο, ενώ σχολιάζοντας την ανάρτηση Κασσελάκη για την χρηματοδότηση των δημοσίων πανεπιστήμιών σχολίασε σκωπτικά μόνο 225 εκ ευρώ. «Μην είστε τόσο τσιγγούνηδες, γίνεται πιο γαλαντόμοι μήπως τσιμπήσουν τα ποσοστά σας».

Για τα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων του Νίκου Ανδρουλάκη επεσήμανε ότι όσοι έκαναν επενδύσεις το έκαναν με τον υφιστάμενο νόμο για τα κολλέγια και πως όλοι γνώριζαν ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και πως κανένας δεν είχε προνομιακή ενημέρωση. Έκανε λόγο για πιρουέτες του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με την αλλαγή των θέσεων του στο θέμα, τονίζοντας ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου τον οποίο επικαλέστηκε ήταν τομή, αλλά σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου στηρίζει το νομοσχέδιο. «Για πρώτη φορά θυμηθήκατε το Σύνταγμα το 2024, έχουμε ζαλιστεί όλοι δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε από τις πιρουέτες σας και τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις», είπε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι λέει «όχι» σε όλα γιατί βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε τέλος να δεσμευθεί ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα πει ναι στην αναθεώρηση του 16, γιατί τα «ίδια έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου και μετά έκανε κωλοτούμπα».

Τέλος, για τα θέματα του κράτους δικαίου θύμισε τις δηλώσεις Κοντονή για παραυπουργείο που είχε συσταθεί στο Μαξίμου σε γνώση του τότε πρωθυπουργού και τις σημερινές του Κούλογου ότι ήταν πολιτική απόφαση το να μπουν στο κάδρο Πικραμένος – Βενιζέλος – Σαμαράς.

Νωρίτερα δριμύ «κατηγορώ» στον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε στην αρχή της ομιλίας του επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη και σεξιστική την δήλωση του για sugar daddies που αποδεικνύει -όπως είπε- ότι το ΚΚΕ είναι η πιο αναχρονιστική δύναμη αυτής της αίθουσας.

«Και μη σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για αντικομμουνισμό», είπε απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, ο οποίος διαμαρτυρόταν έντονα από το έδρανό του. Ο πρωθυπουργός, είπε ότι «δεν ξέρω αν μιλώντας για sugar, daddies,ο κ. Κουτσούμπας φαντασιωνόταν την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός μίλησε για «γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης», λέγοντας ότι πρόκειται για μια αναγκαιότητα που δεν χωράει άλλη αναβολή και μια τομή που αποδέχεται η ελληνική κοινωνία.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να παραμένει δέσμια δογμάτων και αναχρονιστικών αντιλήψεων», υπογράμμισε, λέγοντας ότι όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο είναι υποστηρικτές της καθήλωσης και θιασώτες της αδράνειας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να στηρίξουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία που στόχο έχει να επιστρέψουν στη χώρα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται εκτός των συνόρων και ξοδεύουν πολύτιμους πόρους και παράλληλα, να επενδύσουν στη χώρα μας εκπαιδευτικοί οργανισμοί με τεχνογνωσία, οι οποίοι θα βοηθήσουν συνολικά στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης στην χώρα μας».

Σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για υποκρισία και παραλογισμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ενοχλείται για τη χαμηλή, όπως λέει, βάση εισαγωγής, ήταν το κόμμα που καταψήφισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με το σκεπτικό ότι αφήνει έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες παιδιά.

Αφού αντέκρουσε τα επιχειρήματα περί αντισυνταγματικότητας επικαλούμενος τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι ο κ. Κασσελάκης που σπούδασε με υποτροφία σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, σήμερα θα είχε αντίρρηση αν το ίδιο το Πανεπιστήμιο έφτιαχνε παράρτημα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για πλήρη παλινωδία και πολιτικό σουρεαλισμό του κ.Ανδρουλάκη,τον οποίο χαρακτήρισε αρνητικό πρωταγωνιστή της ιστορίας. «Έχετε βγει από τη μηχανή του χρόνου και αντί να πάτε μπροστά πάτε πίσω», είπε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωσε δε, ότι η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα που αφορούν το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Δημήτρης Ράντος, Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα