back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Δύο χειροβομβίδες του β’ παγκοσμίου πολέμου εντοπίστηκαν νωρίτερα στο Κολωνάκι.

Οι χειροβομβίδες εντοπίστηκαν κάτω από το πάτωμα σε διαμέρισμα στην οδό Σκουφά κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης. Στο σημείο έχουν σπεύσει η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός. Αποκλεισμένη η γύρω περιοχή.

Επέστρεψε εσπευσμένα στον Πειραιά το πλοίο «Απόλλων» που ταξίδευε με 453 επιβάτες για Αίγινα, λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 9:30 προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Αίγινα-Μέθανα και Πόρο. Ωστόσο μετά από μισή ώρα ανακοίνωσαν στους επιβάτες ότι το πλοίο λόγω «σοβαρού τεχνικού προβλήματος» επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. 159 βουλευτές (158 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς) ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, 129 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 11 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Το νομοσχέδιο οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο.

Στο μεταξύ, σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προχωρούν οι φοιτητές την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα.

Τη διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης ανακοίνωσε η αστυνομία μετά τα περιστατικά βίας αστυνομικών κατά διαδηλωτών στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν περίπου 20.000 διαδηλωτές.

Εκτός κινδύνου οι εννέα τραυματίες μετά την επίθεση που δέχθηκαν από αστυνομικούς στην πλ. Συντάγματος. Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84 Σπύρος Χαλικιάς, ο οποίος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ κάλυπτε από νωρίς τις συγκεντρώσεις και τις πορείες και μετέδιδε ζωντανά στον αέρα του σταθμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στα επεισόδια τραυματίστηκαν και επτά αστυνομικοί. Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

Η νέα σημαία της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ, παρουσιάζεται στην έκθεση με τίτλο «Η Ενοχή της Γειτονιάς», στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τη Διεθνή Ημέρα της γυναίκας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, με συμβολικό εισιτήριο 2€. Με πρωτοβουλία της Γεωργίας Λαλέ, το σύνολο των εσόδων από τα εισιτήρια θα δοθεί προς ενίσχυση του έργου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Κέντρο Διοτίμα», που εξειδικεύεται στα ζητήματα φύλου και ισότητας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου. – 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα