back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που φέτος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη ΘεοδωράκηΗ εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί  για τα 21 χλμ, στις 09:25 για το Family Run και στις 12:00 για τα 5χλμ . Για την ασφάλεια της διοργάνωσης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις έξι το πρωί. Από την ίδια ώρα τροποποιήσεις θα υπάρχουν και στα δρομολόγια τρόλεϊ και τραμ.  Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr 

Εντός του επόμενου 24ώρου θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα το πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, από την Πάφο. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, ενώ επανέλαβε ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρεί άριστες σχέσεις στην περιοχή με όλα τα γειτονικά κράτη και προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων. 

 Σε δύο περίπου μήνες θα είναι έτοιμη η πλωτή προβλήτα 500 μέτρων και η γέφυρα που θα συνδέει την ξηρά με τα πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ. 

Στα 14 φθάνουν τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στη χώρα, καθώς ένας μαθητής λυκείου διαγνώστηκε με την ασθένεια και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί και ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας.  

‘’H ακρίβεια από εισαγόμενη, όπως την χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταστεί εγχώρια με την υπογραφή της απραξίας του’’ ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Food Expo ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Μεταξύ άλλων επέκρινε την κυβέρνηση για το χάσμα μεταξύ των πραγματικών μισθών και των κερδών ισχυρών επιχειρήσεων που συνεχώς διευρύνεται.   

‘’Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, ισχυρά, εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων” έγραψε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, δέχθηκε ο δημοσιογράφος του σταθμού μας, Σπύρος Χαλικιάς, ο οποίος κάλυπτε τις συγκεντρώσεις των φοιτητών στο Σύνταγμα, κατά της ψήφισής του νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Για απροκάλυπτη και  βάναυση επίθεση έκανε λόγο το ΔΣ του ΑΘΗΝΑ984, το οποίο επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες. Την επίθεση καταδίκασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Σπύρο Χαλικιά, του εξέφρασε την συμπαράστασή του τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.  Θέση πήρε και η ΕΣΗΕΑ: Χαρακτηρίζει απολύτως καταδικαστέα τη βία εναντίον δημοσιογράφων

ότι τέτοια περιστατικά ενέχουν τον κίνδυνο να διασυρθεί η χώρα διεθνώς.  

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες, 48χρονος που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης. Σε βάρος του  εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για «Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο», «Πορνογραφία ανηλίκων  μέσω πληροφοριακών συστημάτων» καθώς και «Προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους».  

Συνελήφθη και παραπέμπεται στην δικαιοσύνη, 60χρονος για πειρατεία προγραμμάτων συνδρομητικών καναλιών, κυρίως ταινιών και ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο συλληφθείς μάλιστα διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής. 

Και ο καιρός: 

Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες αύριο στην Αττική. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα