back to top
32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

32.2 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Indian Wells: O lucky loser Νάρντι απέκλεισε τον Τζόκοβιτς

Διαβάστε επίσης

O απίστευτος 20χρονος, Λούκα Νάρντι σόκαρε τον Νο1 του κόσμου και 5 φορές κάτοχο του τίτλου στο Indian Wells, Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ιταλό και lucky loser στη διοργάνωση να επικρατεί με 6-4, 3-6, 6-3 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του!

Ο Ιταλός και Νο123 του κόσμου, ο οποίος στον 2ο γύρο των προκριματικών είχε ηττηθεί από τον Νταβίντ Γκοφάν, τελείωσε το ματς με 6 άσους, αλλά και 7 διπλά λάθη, με 69% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (44/64) και 50% στο δεύτερο (13/26), έσωσε τα μισά break-points του Τζόκοβιτς (2/4), ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε μόλις τις 3 από τις 11(!) Ευκαιρίες για break.

Στο 1ο set ο Νάρντι εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία για break στο 5ο game (3-2) την οποία και εξαργύρωσε αμέσως παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 φτάνοντας στη συνέχεια στο 6-4 σε ένα set στο οποίο παραχώρησε 7 πόντους πίσω από το πρώτο service, την ίδια ώρα που ο Τζόκοβιτς δυσκολευόταν στο δεύτερο (5/12).

Με το ξεκίνημα του 2ου set ο Τζόκοβιτς θα βρει το πρώτο του break και σε συνδυασμό με hold έκανε το 2-0. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση από τον Νάρντι, με τον Ιταλό να παίρνει πίσω το χαμένο του service μετά από ένα… επεισοδιακό κλείσιμο στο οποίο ο Τζόκοβιτς διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ότι ο Νάρντι τον μπέρδεψε, ενώ με hold αμέσως μετα έκανε το 2-2.

Ο Τζόκοβιτς ωστόσο με νέο break στο 6ο game πήρε και πάλι διαφορά 2 games κάνοντας το 4-2 και με love-game στη συνέχεια το 5-2 για να κλείσει το set mε 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Και ενώ όλοι περίμεναν την ολική ανατροπή από τον Τζόκοβιτς, ο Νάρντι θα ανεβάσει ακόμα πιο πολύ το επίπεδο και θα πιέσει αφόρητα το service του Σέρβου, ο οποίος θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από 12 λεπτά για να πάρει το πρώτο του service-game στο set (1-1) σβήνοντας 3 break-points.

Ό,τι όμως δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο ασταμάτητος Νάρντι, το έκανε στο 6ο game φτάνοντας σε break (4-2) και με σχετικά εύκολο hold στη συνέχεια πήρε διαφορά 3ων games (5-2). Ο Τζόκοβιτς μείωσε με love-game, με τον Νάρτνι όμως να κλείνει το ματς στο service του σφραγίζοντας τη νίκη με άσο απέναντι στον Νο1 του κόσμου.

Στη φάση των “16” ο Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τόμι Πολ που με τη σειρά του κέρδισε τον φορμαρισμένο Γάλλο, Ούγκο Αμπέρ με 6-4, 6-4.

“Πρόκειται για ένα θαύμα. Είμαι ένας 20χρονος, Νο100 στον κόσμο και κέρδισα τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι τρελό. Τρελό…” είπε ο Ναρντί αμέσως μετά το κλείσιμο της αναμέτρησης.

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα