back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Α. Λοβέρδος: Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα στους φασίστες

Διαβάστε επίσης

Στον πολιτικό προσανατολισμό του νέου του κόμματος τον οποίο και οριοθέτησε στο χώρο του κέντρου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι «Δημοκράτες», θα ξεπεράσουν το 3% στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς εάν θα τον ενδιέφερε να πάρει μέρος στις συζητήσεις για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, τόνισε ότι οι εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές μπορούν να έχουν ποικίλες μορφές: «Θα δούμε ποια θα είναι η υποδοχή του κόμματός μας από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και αναλόγως θα πράξουμε, δεν θέλουμε να κινηθούμε στο στείρο όχι», υπογράμμισε.

 

«Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα στους φασίστες»

«Οι Δημοκράτες» είναι ένα κόμμα του κέντρου που προσπαθεί να συνδυάσει με επιτυχία τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος με τον πατριωτισμό. Πρόκειται για ένα κόμμα που θέλει να παλέψει να μην αφεθεί ο πατριωτισμός στους ακραίους, στους φασίστες με τη σύγχρονη μορφή τους και οι οποίοι ανεβαίνουν στην Ευρώπη, ευτυχώς όχι τόσο πολύ στην Ελλάδα και πάντα είναι επικίνδυνοι. Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα στους φασίστες».

«Ο κ. Μητσοτάκης καταλαμβάνει ανοχύρωτα κάστρα γι’ αυτό και επεκτείνεται με τέτοια ευκολία»

«Το κόμμα μας θα κινηθεί αποκλειστικά στο κέντρο το οποίο κατέστη ανοχύρωτος πολιτικός χώρος από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μετακινηθεί αριστερότερα. Ο κ. Μητσοτάκης καταλαμβάνει ανοχύρωτα κάστρα γι’ αυτό και επεκτείνεται με τέτοια ευκολία. Έχει μια τεράστια αντίδραση στα δεξιά του, με τρία κόμματα που συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 15% ενώ ο ο ίδιος φτάνει το 41% και αυτό συνέβη επειδή του χάρισαν το κέντρο. Εμείς, δημιουργηθήκαμε γι’ αυτόν το λόγο, για να κινηθούμε στο χώρο του κέντρου χωρίς αριστερές ή δεξιές αποκλίσεις. Δεν θέλω συγκρούσεις και βεντέτες με το ΠΑΣΟΚ».

«Στόχος μας είναι ένα ποσοστό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο από το 3%, αν οι πολίτες μας πουν όχι, δεν θα επιμείνουμε»

«Στις προσεχείς Ευρωεκλογές, στόχος των Δημοκρατών είναι ένα ποσοστό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο από το 3%. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, δεν θα διαλύσω την προσπάθεια αλλά θα  επικεντρωθώ στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Αν κάποιος άλλος θαρραλέος και με πάθος θελήσει, μπορεί να συνεχίσει . Θεωρώ πάντως ότι θα μπούμε στην Ευρωβουλή και θα αποτελέσουμε κομμάτι του πολιτικού συστήματος, με στόχο να κατέβουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν οι πολίτες μας πουν όχι, δεν θα επιμείνουμε».

«Φήμες τα περί απόπειρας προσέγγισης με τη ΝΔ»

«Όσα ακούστηκαν περί προσέγγισης με τη ΝΔ ήταν φήμες και προϊόν παρεξήγησης λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρώ με μέλη της κυβέρνησης  που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ καθώς και από απροσδιόριστες διαρροές που τις εκμεταλλεύονται οι κομματικοί μου αντίπαλοι».

«Όσα υποσχέθηκε η ΝΔ παραμένουν σε εκκρεμότητα»

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πολιτική επιρροή της ανάγκης μεταρρυθμίσεων νομοθετώντας και μη εφαρμόζοντας τους νόμους της. Κάπως έτσι μας προέκυψε ο σταθμάρχης της Λάρισας που συνέτεινε στο το σκοτωθούν 57 άνθρωποι. Δεν έχει υπάρξει καμία αξιολόγηση και όσα υποσχέθηκε ΝΔ το 2019 παραμένουν σε εκκρεμότητα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα