12 μπουκάλια κρασιού, που παρέμειναν για ένα χρόνο στο Διάστημα, “επέστρεψαν” στην γη και αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η ποιότητα και γεύση του κρασιού που εγκατέλειψε την Γη είναι πλέον ανώτερη από αυτή του… γήινου κρασιού.
Ένα από τα μπουκάλια που ταξίδεψαν στο Διάστημα ήταν ένα Château Pétrus 2000 αξίας πέντε χιλιάδων ευρώ το οποίο οι οργανωτές του πειράματος αποφάσισαν να ανοίξουν. Κάλεσαν δώδεκα γευσιγνώστες με ειδίκευση φυσικά στο κρασί και παράλληλα άνοιξαν ένα Château Pétrus 2000 που βρισκόταν αποθηκευμένο σε ένα κελάρι.
Οι γευσιγνώστες δοκίμασαν τα δύο κρασιά χωρίς να γνωρίζουν ποιο είναι το διαστημικό και ποιο το… γήινο.
Οι 11 από τους δώδεκα ειδικούς αναγνώρισαν ποιο ήταν το κρασί που ωρίμαζε στο κελάρι και ποιο εκείνο που είχε ταξιδέψει στο Διάστημα. Όπως είπαν το κρασί που είχε εγκαταλείψει την Γη είχε ωριμάσει ταχύτερα από το άλλο και είχε καλύτερη γεύση και αρώματα.