back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την διεξαγωγή της πρώτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου, το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, κατά την διμερή συνάντηση που είχαν στο Κάιρο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε ικανοποίηση και για την αναβάθμιση των σχέσεων Ε.Ε- Αιγύπτου σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία. Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για την ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

Όπως λένε οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διευρυμένες συνομιλίες ευρωπαίων ηγετών με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, για τη συμφωνία Βρυξελλών – Αιγύπτου αναφορικά με το μεταναστευτικό. Στη μίνι σύνοδο της ΕΕ μετέχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Βελγίου και Ιταλίας, ο πρόεδρος της Κύπρου και ο καγκελάριος της Αυστρίας. Σε περίπου μία ώρα αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις.

Με τη μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στο Ζάππειο κορυφώθηκαν σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργάνωσε φέτος ο δήμος Αθηναίων σε συνολικά 55 σημεία της πόλης.

Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει εξάλλου και τη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που οργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών από τις πέντε και μισή το απόγευμα, με παρέλαση από το Σύνταγμα ως το Μοναστηράκι με μπάντες, ομάδες κρουστών και τυμπανιστών, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς και ζογκλέρ.

Για αύριο, Καθαρά Δευτέρα, το ραντεβού είναι στο λόφο του Φιλοπάππου με υποδοχή από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, σαρακοστιανά κεράσματα και συναυλία από το συγκρότημα «Χάρισμα».

Ανοιχτή για μια ακόμη ώρα θα είναι σήμερα η Βαρβάκειος Αγορά. Η ιχθυαγορά θα ανοίξει εκ νέου στις 9 το βράδυ για την καθιερωμένη ολονυχτία και θα παραμείνει ανοιχτή ως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι λαϊκές αγορές.

Στο αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν οι 49 συλληφθέντες κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Στους 48 από τους 49 ασκήθηκε και δίωξη για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

“Είμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και αυτό αφορά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια” τονίζει ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής. Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρεται επίσης στις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο να δώσουν ουσιαστική στήριξη σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη, όπως το πρόγραμμα στέγασης νέων «Σπίτι Μου» τη βοήθεια εργαζομένων γονέων με το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», τον “Προσωπικό Βοηθό” για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα, το νέο εξωδικαστικό μηχανισμό και τα απογευματινά χειρουργεία.

Μπαράζ ανακοινώσεων με αφορμή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, ανεβάζουν στα ύψη και σήμερα το πολιτικό θερμόμετρο.

Για νέα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από δημοσιεύματα, αναφορικά με τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές χρήματος του Στέφανου Κασσελάκη μιλά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

“Η κυβέρνηση συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας Κασσελάκη καθώς είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού ” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της ΝΔ ανταπάντησαν επιμένοντας να απαντηθούν τα 5 νέα ερωτήματα που τέθηκαν για την παραβίαση του νόμου από τον πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά σε ανάρτησή της γράφει μεταξύ άλλων:’’ Όλα νόμιμα. Όλα φορολογημένα. Και όλες οι εταιρείες μεταβιβασμένες ήδη. Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης των 40 ακινήτων με τον μισθό βουλευτή. ΠΟΘΕΝ, είναι η ερώτηση. Αρχηγός σε ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. ευρώ και που συνεχώς αυξάνεται. ΠΩΣ, είναι μια ακόμη ερώτηση.

Για το ίδιο θέμα παρέμβαση έκανε και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: “Φαντάζει τουλάχιστον ως κοροϊδία ο κ. Κασσελάκης να υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη την ώρα που επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware για να αυξήσει τα κέρδη του μέσω της φοροαποφυγής. “σχολίασε το γραφείο τύπου του κόμματος.

“Οι σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν μικρή μνήμη σε ό,τι αφορά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου” υποστήριξε κατά την έναρξη του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και τόνισε πως το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεσή του στη Γάζα, παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση.

Κλειστός παραμένει και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο Καθαρά Δευτέρα στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 14,5 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα