30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Χ. Κωνσταντινίδης: Στόχος της συμπληρωματικής μήνυσης που καταθέσαμε για τα Τέμπη η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Διαβάστε επίσης

Στη συμπληρωματική μήνυση με στοιχειοθετημένη -πέραν των άλλων- και την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών ώστε να πετύχουν την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και την οποία κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, αναφέρθηκε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μέλος του Συλλόγου συγγενών «ΤΕΜΠΗ 2023».

Μιλώντας στον Αθήνα 9. 84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, εξήγησε ότι η συμπληρωματική μήνυση στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων, εναντίον των οποίων έχει ήδη υποβληθεί μήνυση εδώ και καιρό ενώ ο ενδεχόμενος δόλος αφορά στο γεγονός ότι τα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν για την κακή κατάσταση του σιδηροδρόμου, επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, μεταξύ των μηνυόμενων προσώπων είναι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και διατελέσαντες υπουργοί Μεταφορών (Κων. Αχ. Καραμανλής, Χρ. Σπίρτζης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης κ.ά.), αλλά και 7 στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train» ενώ η συμπληρωματική μήνυση στρέφεται και κατά παντός άλλου συνυπεύθυνου αλλά και κάθε υπευθύνου για την προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων που αφορούν τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

«Εδώ και 12 μήνες ζητάμε τα αυτονόητα»

«Δυστυχώς, για πολλοστή φορά οι συγγενείς των θυμάτων κάνουμε αγώνα προκειμένου να γίνουν από όλους τους φορείς οι αυτονόητες ενέργειες. Εδώ και 12 μήνες ζητάμε τα αυτονόητα και από το κράτος αλλά και από τη δικαιοσύνη. Για τα θέματα εγκλημάτων είναι αρμόδιες οι δικαστικές αρχές».

«Να σταματήσει επιτέλους σε αυτή τη χώρα η ατιμωρησία»

«Το κείμενο της συμπληρωματικής μήνυσης που καταθέσαμε είναι εμπεριστατωμένο και αυτό που ζητάμε είναι να δικαστούν οι υπεύθυνοι για ενδεχόμενο δόλο, γεγονός που σημαίνει 57 φορές ισόβια, συν η απόπειρα για άλλους 300 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, υπάρχουν καλοί δικαστές, νομικοί, πολίτες που συμμετέχουν σε όλη αυτή την προσπάθεια καθώς και 1.300.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί και πιστεύω ότι και με τη βοήθεια και ανώτερων δυνάμεων όλα θα συμπράξουν ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, να έχουμε σύντομα έναν ασφαλή σιδηρόδρομο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος των Τεμπών. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους σε αυτή τη χώρα η ατιμωρησία, αν θέλουμε να υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές».

«Η Ευρωβουλή δεν είναι λαϊκό δικαστήριο»

«Όπως ανέφερε και η κ. Καρυστιανού στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η Ευρωβουλή δεν είναι λαϊκό δικαστήριο και θα πρέπει να απευθυνθούμε σε πιο ειδικούς αρμόδιους φορείς. Θα κυνηγήσουμε το θέμα μας στις δικαστικές αίθουσες. Με την συμπληρωματική μήνυση για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου που καταθέσαμε,  ελπίζουμε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να ”τραβήξουν τα αυτιά” των πολιτικών στη χώρα μας που δεν αφήνουν την δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα