back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός στις ρωσικές αρχές από την επίθεση τουλάχιστον πέντε ενόπλων -σύμφωνα με πληροφορίες- στον συναυλιακό χώρο του εμπορικού κέντρου Crocus City Hall, στο προάστιο Κρασνογιόρσκ της Μόσχας.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Κατά πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου. «Ειδικές μονάδες εργάζονται στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης. Αναζητούν εγκληματίες και εκκενώνουν το κτίριο απομακρύνοντας τους πολίτες», αναφέρει στο Τέλεγκραμ η ρωσική εθνοφρουρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες άνθρωποι κρατούνται όμηροι.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν ακυρώνονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις αυτό το σαββατοκύριακο στη ρωσική πρωτεύουσα.

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την επίθεση.

«Όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα», δήλωσε μέσω Τέλεγκραμ η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Εάν εμπλέκονται Ουκρανοί αξιωματούχοι θα εξουδετερωθούν, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα», τόνισε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Φιλοουκρανοί Ρώσοι μαχητές αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή με το μακελειό.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα αυτής της τρομερής επίθεσης. Τις εικόνες είναι δύσκολο να τις αντικρύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Ο Τζον Κίρμπι ανέφερε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται» στην επίθεση και πρόσθεσε «θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία».

«Η ΕΕ είναι σοκαρισμένη από τις αναφορές για την τρομοκρατική επίθεση και καταδικάζει κάθε επίθεση εναντίον πολιτών. Οι σκέψεις μας είναι με τους Ρώσους πολίτες που έχουν πληγεί από την επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Πίτερ Στάνο.

«Συγκλονισμένοι από τις τρομερές εικόνες που έρχονται από τη Μόσχα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων στις οποίες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει το υπ. Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Χ.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη».

«Η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα ”μάτια του κόσμου”, είναι ακόμη μια ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του.

«Σήμερα είχαμε μια σειρά προκλητικών δηλώσεων στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην τραγωδία των Τεμπών αποδεικνύοντας ότι παίζουν ακόμα και σήμερα πολιτικά παιχνίδια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την αποψινή περιοδεία του στον Κορυδαλλό.

Αποφυλακίζεται και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο προϊστάμενος επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Παράλληλα, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας προβλέπει την καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μεγάλες ποσότητες αναβολικών, φαρμακευτικών σκευασμάτων και κάνναβης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους πελάτες του κυκλώματος περιλαμβάνονται 5 εν ενεργεία και πρώην αθλητές ποδοσφαίρου, σφαιροβολίας και μπόντι μπίλντινγκ, 3 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 25χρονη η οποία φέρεται να είναι πρωταγωνίστρια του νέου κυκλώματος μαστροπείας που αποκαλύφθηκε από τις Αρχές.Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους και ο φίλος της 25χρονης- αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σοκ στη Βρετανία από την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον, ότι έχει καρκίνο. Σε βίντεο που δόθηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε απόψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε «προληπτική» χημειοθεραπεία. «Ο βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται σε στενή επαφή με την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Είναι τόσο υπερήφανος για την Κέιτ, για το θάρρος της να μιλήσει όπως μίλησε», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αύριο αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα την Κυριακή και τη Δευτέρα από τις 8 το πρωί έως το τέλος των παρελάσεων. Αλλαγές και στα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και στη γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με σκορ 83-73 προηγείται ο Παναθηναϊκός της Μπαρτσελόνα στο 1’ 23’ πριν από τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. – 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα