back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στους 115 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που διαπράχθηκε χθες, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας καθώς οι ερευνητές βρήκαν “κι άλλα πτώματα στις έρευνές τους στα συντρίμμια”. “Οι έρευνες συνεχίζονται”, πρόσθεσαν. Την ίδια ώρα, η Ερευνητική Επιτροπή έκανε  γνωστό πως οι δράστες της επίθεσης έβαλαν και φωτιά στο κτίριο με τη βοήθεια ενός «εύφλεκτου υγρού». 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντερ Λουκασένκο επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κρεμλίνο. 

 Η Ρωσία συνέλαβε 11 ανθρώπους μεταξύ των οποίων 4 υπόπτους που πιστεύεται ότι εμπλέκονταν άμεσα στη χθεσινή επίθεση ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ενώ η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι είχαν “επαφές” στην Ουκρανία. 

Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε  ότι η Ουκρανία “δεν έχει καμία απολύτως σχέση” με την επίθεση. 

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). 

Διεθνής η κατακραυγή για την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία.  

“Η απώλεια αθώων ζωών οπουδήποτε είναι μια ανθρώπινη τραγωδία και τα συλλυπητήριά μου είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 

“Σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους τραυματίες”, ανέφερε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. 

  “Η Βρετανία καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την φονική τρομοκρατική επίθεση”, σημείωσε ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Τίποτε δεν δικαιολογεί μια τέτοια πράξη βίας”, πρόσθεσε. 

Την έντονη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων πολιτών. 

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό ” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. 

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που προκαλεί αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη” αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής επικρατείας και υπεύθυνος για εξωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος 

 “Το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαια, εγκληματική επίθεση στην Μόσχα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη πολιτών. Τα ερωτήματα είναι πολλά” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κομμουνιστικό κόμμα. 

Περισσότερα από 82 χιλιάδες οχήματα εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα το τελευταίο 24ωρο, για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που φεύγουν με αποτέλεσμα ,κάποιες στιγμές, να παρατηρείται αυξημένη κίνηση κυρίως κοντά στους σταθμούς των διοδίων στις δύο βασικούς οδικούς άξονες: Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας. Αυξημένη η κίνηση από το πρωί και στα τρία λιμάνια της Αττικής.  

Και ο καιρός  

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται σήμερα στην Αττική.  Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα