back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Περιστατικό με σύλληψη ομήρων φέρεται να είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε καφέ στην πόλη Έντε της Ολλανδίας. Όπως αναφέρει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεωνη αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση κατοικιών στην περιοχή. 

Τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στη “Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση” προσυπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας νωρίτερα, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, σε εκδήλωση βράβευσης των Οικολογικών σχολείων, στο Μουσείο Μπενάκη. Η Αθήνα έγινε ο πρώτος δήμος παγκοσμίως που προχωρά σε αυτή την κίνηση που θα απλωθεί σε 85 χώρες του πλανήτη. Ο κ. Δούκας στον χαιρετισμό του κάλεσε και τους υπόλοιπες δημοτικές αρχές της χώρας να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία. Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για την ανάγκη μιας μεγάλης “οικολογικής συμμαχίας, με μπροστάρη τη νέα γενιά στην προσπάθεια για την αποτροπή των συνεπειών της κλιματικής κρίσης”. 

 Ηγετικό μέλος οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς, συνελήφθη χθες στην περιοχή της Βάρκιζας. Πρόκειται για αλλοδαπό, υπήκοο Ιταλίας, ο οποίος συνελήφθη βάσει ερυθράς αγγελίας από την INTERPOL με σκοπό την έκδοσή του στη Βενεζουέλα. Ο συλληφθείς διέμενε με την οικογένεια του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στη Βάρη και μετακινείτο με υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. 

 Στο Μοσχάτο αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας το πρόγραμμα επισκέψεων με σκοπό την επαφή με τους πολίτες. Θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία και θα συνομιλήσει με τους πολίτες σε καφέ της περιοχής. 

 “Όσο και αν κάποιοι πορεύονται με ψέματα και διαστρεβλώσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε να «μπαζωθεί» η αλήθεια, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας προσθέτοντας τα λόγια του Διονύσιου Σολωμού «Εθνικό είναι το Αληθές»  αναφερόμενος στο απόσπασμα που απομονώθηκε από την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Πέμπτη. Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση «Δεν μας πτοούν οι επιθέσεις. Συνεχίζουμε…». 

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατηγορείται, μεταξύ άλλων, 51χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη, στην Παιανία.  

Ξεκινά σήμερα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων ο 1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας, (Apps4Athens Hackathon) που υλοποιείται από τη ΔΑΕΜ, Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν προτάσεις και εφαρμογές που θα ενισχύουν την ψηφιακή παρουσία της Αθήνας, με στόχο την επίλυση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν (παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα) αύριο στις 8 το βράδυ.  

Εκτός λειτουργίας σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Επιστρέφει από αύριο η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.  

Στην αθλητική επικαιρότητα…

και για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 3: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης. Πέντε και μισή: Βόλος – Κηφισιά. Επτά και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός και στις 8: ΟΦΗ – Ατρόμητος.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα