back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Οι δείκτες ρολογιών έχουν μετακινηθεί μια ώρα μπροστά.

Εθνικό αποτύπωμα προσδίδει στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του που διαβάστηκε σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα κρίνει  αν η χώρα θα μείνει σταθερή και σε τροχιά προόδου και θα αποφασιστεί αν όλα όσα πετύχαμε θα έχουν συνέχεια. “Η συγκυρία δεν επιτρέπει κανένα πισωγύρισμα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λάθη και πειράματα” τονίζει.

“Δεν έχουμε τα χρήματα για το σύστημα, αλλά έχουμε μήνυμα και έχουμε κίνημα και θα μείνετε όλοι έκθαμβοι και στις ευρωεκλογές και μετά” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. 

Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των ηχητικών από το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει αύριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.  

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σήμερα στην Τουρκία, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Κωνσταντινούπολη και τη μάχη μεταξύ του νυν δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου και του εκλεκτού του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ. Χθες οι κύριοι Ερντογάν και Κουρούμ προσευχήθηκαν στην Αγία Σοφία.

Στο πλευρό του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα στέκονται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά αναφορικά με το σάλο που προκάλεσε απομόνωση αναφοράς του στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Πέμπτης. “Και εδώ μοντάζ όπως στα Τέμπη, είναι φαίνεται πλέον η συνήθης μέθοδος μιας ακροδεξιάς ΝΔ” τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και δηλώνει απερίφραστα στη στήριξή του στον κ. Δούκα για στην ανέντιμη, όπως υπογραμμίζει, επίθεση που δέχεται. “Τα εξαπτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ. στη ΝΔ, εθισμένοι στο ψέμα και την κοπτοραπτική, λασπολογούν, αυτή τη φορά εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα” τονίζει το ΠΑΣΟΚ. “Φαίνεται ότι η τεχνική του μοντάζ αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο των μηχανισμών της Δεξιάς. Η χυδαία επίθεση στον Χάρη Δούκα θα πέσει στο κενό” υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά.  ”Κάποιοι πορεύονται με ψέματα και διαστρεβλώσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε να «μπαζωθεί» η αλήθεια” τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Πάσχα των Καθολικών σήμερα και ο πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην πασχαλινή αγρυπνία, στο Βατικανό. “Το Πάσχα αποτελεί τον θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου, του φωτός επί του σκότους” τόνισε ο ποντίφικας και αναφέρθηκε στις “προσδοκίες ειρήνης που τσακίζονται από το μίσος, την απανθρωπιά και την αγριότητα του πολέμου”. 

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… και τους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής των play off: Στις έξι: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Οκτώ και μισή: ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Άρης – Λαμία. 

Στα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play out: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 2-0. Βόλος – Κηφισιά:4-1. ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός: 1-1 και ΟΦΗ – Ατρόμητος: 0–0.  

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις  στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα