back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δ. Τεμπονέρας: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τον κ. Καραμανλή μπαζώνοντας την αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, τοποθετήθηκε επί σειράς ζητημάτων της τρέχουσας επικαιρότητας, με επίκεντρο τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι, προς ώρας, δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις σχετικά με τα αίτια και τους υπευθύνους του δυστυχήματος, σημειώνοντας ότι «ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να πάρει αποστάσεις από τον κ. Καραμανλή, επέλεξε να ταυτιστεί μαζί του, μπαζώνοντας περαιτέρω την αλήθεια γύρω από το έγκλημα των Τεμπών».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός και καταθέτει συγκεκριμένο κατηγορητήριο κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Πρόσθεσε δε ότι «αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά να αποδείξει ότι την ενδιαφέρει η αλήθεια, πρέπει να ενεργοποιήσει τη διάταξη περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής καθώς και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των Τεμπών».

Για την πρόταση δυσπιστίας

«Εναρμονίστηκε με το λαϊκό αίσθημα το οποίο εξερράγη όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι συνταρακτικές αποκαλύψεις γύρω από τη μονταζιέρα. Ενώ το αίμα των 57 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ακόμη ζεστό, έσπευσαν να αλλοιώσουν τις συνομιλίες προκειμένου να ενισχύσουν το σενάριο του ανθρώπινου λάθους. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, συγκροτήθηκε ένα πραγματικό μέτωπο δημοκρατίας με κοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά το οποίο απαίτησε να έρθει η αλήθεια στο φως».

Για κατηγορητήριο κατά Καραμανλή

«Ο κ. Μητσοτάκης, προκάλεσε λέγοντας να κατατεθεί ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο, λες και δεν υπάρχουν οι μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων που κάνουν λόγο για συγκεκριμένα εγκλήματα . Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Εμείς σηκώνουμε το γάντι και εμφανίζουμε συγκεκριμένο κατηγορητήριο».

Σειρά σκανδάλων

«Το σκάνδαλο των παραποιημένων συνομιλίων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που παραβιάζουν το κράτος δικαίου όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών, η διαρροή των e-mails των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο η ΝΔ έχει μετατρέψει σε εκλογικό της κέντρο, οι βίαιες επεμβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές. Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και απολογουμένη. Εμείς , ενώνουμε τη φωνή μας με τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και με την ελληνική κοινωνία που ζητά να έρθει η αλήθεια στο φως. Υπάρχει μια βαθιά πληγή που δεν πρόκειται να επουλωθεί εάν δε διερευνηθεί εις βάθος η υπόθεση και δεν αποδοθούν ευθύνες».

Περί επιχειρηματικών συμφερόντων

«Ζήσαμε τον απόλυτο τραγέλαφο. Από τη μια πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης να προκαλεί εντός Βουλής τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι τον πολεμούν μεγάλα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα και από την άλλη, να αποδεικνύεται ότι ήταν ο ίδιος ο οποίος είχε δώσει εντολή στους δύο πιο στενούς του συνεργάτες να επισκεφτούν τη βίλα του κ. Μαρινάκη προκειμένου να κατευνάσουν τα πάθη και να έρθουν σε συνεννόηση. Δεν έχει δικαίωμα να μας δουλεύει ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να δώσει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις και γι’ αυτό αλλά και για μια σειρά άλλων ζητημάτων. Άραγε, υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εσωτερικού τα οποία έχουν περιπέσει σε βουλευτές ή άλλα στελέχη της ΝΔ; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός να απαντήσει επί της ουσίας για όσου έχουν συμβεί;»

Για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές με επιτήρηση

«Μέχρι να διαλευκανθεί το σκάνδαλο των διαρροών, θα μας επιστρέψετε να ζητάμε αυξημένες εγγυήσεις για τη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά. Συντασσόμαστε με όλους εκείνους τους δημοκράτες πολίτες που θεωρούν ότι οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιούνται κατά δίκαιο και ελεύθερο τρόπο και αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε με όσα έχουμε διατυπώσει».

Για τον κατώτατο μισθό

«Για την ακρίβεια, μιλάμε για 39 ευρώ καθαρά, αύξηση η οποία αφορά 1 στους 5 εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, η εργοδοτική αυθαιρεσία κυριαρχεί στην αγορά εργασίας ενώ, ως γνωστόν, μετά το 2008 σε πολλούς κλάδους δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις».

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα