back to top
22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Δουδωνής: Να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, ποιος έδωσε την εντολή να μονταριστούν οι συνομιλίες

Διαβάστε επίσης

Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με επίκεντρο τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών αναφέρθηκε ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.  

Αναφορά Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για την τραγωδία των Τεμπών

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των συνομιλιών τη νύχτα του δυστυχήματος. Τη βραδιά του δυστυχήματος, που όλη η Ελλάδα θρηνούσε τους νεκρούς, κάποιος υπάλληλος του ΟΣΕ παρενέβη, μετά από εντολή του προϊσταμένου του, μόνταρε το υλικό και στη συνέχεια παραδόθηκε σε άλλα τρία ανώτερα στελέχη. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί και ο ηθικός αυτουργός, ποιος δηλαδή τους έβαλε να μοντάρουν το υλικό για να δημιουργηθεί η εικόνα ότι το δυστύχημα οφείλεται σε εντελώς ανθρώπινο λάθος. Αυτά λοιπόν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης. Αυτό που έχει ενοχλήσει και εξοργίσει τους Έλληνες πολίτες είναι το δεύτερο έγκλημα της συγκάλυψης και είναι κάτι το οποίο δεν υπολόγιζε η ΝΔ η οποία θεώρησε ότι με μονταζιέρες θα μπορούσε να διάγει έναν ανέμελο πολιτικά βίο στη δεύτερη θητεία της».

Προανακριτική ΣΥΡΙΖΑ 

 «Δεν έχει απευθυνθεί σε εμάς το αίτημα της προανακριτικής επιτροπής. Επέλεξαν να το απευθύνουν στην ΝΔ και στον κ. Καλαφάτη και όχι στο ΠΑΣΟΚ.  Θα ήθελα ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει απευθύνει την πρόταση για προανακριτική, όχι μόνο στην ΝΔ, αλλά και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι ότι δεν θα πάμε σε μια λογική απόρριψης της προανακριτικής και όταν φτάσουμε πια στην προανακριτική να πάμε σε άσκηση ποινικής δίωξης και να αναλάβει το δικαστικό συμβούλιο για να αποφασίσει. Πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που δεν θα υπάρξει ξανά συμπαιγνία Καραμανλή – ΝΔ».

Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία

«Πρόκειται περί ενός μοτίβου, δηλαδή μιας επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς. Έχουμε ένα γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί ποινικά, δεν το διερευνά η κυβέρνηση, το συγκαλύπτει και αυτό οδηγεί στην ατιμωρησία. Το έχουμε ξαναδεί αυτό άλλωστε από τη ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα».

Δηλώσεις Φλωρίδη περί «μπάζων» και «μπαζώματος»

«Πρόκειται για μια εξοργιστική έκφραση. Στην πραγματικότητα όλη η κυβέρνηση είναι έτσι. Και η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία καταχειροκρότησε τον Κώστα Καραμανλή, πρέπει να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό. Ας τους απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες στις 9 Ιουνίου, στις Ευρωεκλογές».      

Περί «Πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα ιστορικό με βάθος αρχές και αξίες. Εμείς ζητάμε αυτό που ζητούσε πάντα το ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή κανονικότητα. Η χώρα έχει οδηγηθεί σε μια μεγάλη απόσταση από την Ευρωπαϊκή κανονικότητα.  Μας έχουν καταδικάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν απευθύνεται στου πολίτες που θέλουν μια Ευρωπαϊκή κανονικότητα. Αυτό ποιο πολύ κεντρογενές μου μοιάζει παρά για πράσινο ΣΥΡΙΖΑ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα