back to top
26.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Δ. Τσιόδρας: Η απόφαση του ΣτΕ αφορά στο νόμο του 2021, εμείς τον αλλάξαμε το 2022 μετά και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών –το ΣτΕ έκρινε ως μη νόμιμη και αντισυνταγματική την άρνηση της ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για τους λόγους που έγινε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του-  σχολίασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας.

«Η απόφαση του ΣτΕ αφορά στο νόμο του 2021, εμείς αλλάξαμε το νόμο το 2022 μετά και την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Το νέο σύστημα του 2022 έχει εσωτερική συνοχή, έχουν αλλάξει πολλά με το νέο νόμο και από εκεί και μετά η ΑΔΑΕ θα αποφασίσει για τα υπόλοιπα. Όταν λοιπόν κάποια πράγματα χρήζουν διόρθωσης διορθώνονται, τα νομοθετικά ζητήματα διορθώθηκαν το 2022».

Αναφερόμενος στο αίτημα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για  απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά την γυναικοκτονία έξω από αστυνομικό τμήμα ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ζητείται να απομακρυνθεί ο υπουργός κάθε φορά που ένας δημόσιος λειτουργός, εν προκειμένω ο εντεταλμένος αστυνομικός, δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, δεν έκανε τη δουλειά του όπως έπρεπε:

«’Έχουν γίνει πάρα πολλά, υπάρχει η ειδική γραμμή, το panic button -που έχουν χρησιμοποιήσει πολλές γυναίκες, δομές που επίσης έχουν καταφύγει πολλές γυναίκες, εκπαίδευση της αστυνομίας και σήμερα ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα. Δεν μπορεί να τα διαγράφουμε επειδή κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους και οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη».

Τέλος αναφερόμενος στην υπόθεση των Τεμπών και στην έφοδο της Αστυνομίας στον ΟΣΕ προκειμένου να πάρει τους σκληρούς δίσκους με τους πρωτότυπους διαλόγους την ημέρα της τραγωδίας ο κ. Τσιόδρας ανέφερε χαρακτηριστικά «κανείς δεν θέλει να ξεχαστεί η υπόθεση των Τεμπών. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να να κάνει τη δουλειά της κι ας μην σπεύδουν κάποιοι να κάνουν πολιτική σπέκουλα σε ένα τραγικό γεγονός και να εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα