back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Κουτσούμπας για τα 80 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944

Διαβάστε επίσης

«Στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής αναγνωρίζουμε τα πρώτα χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, τα πρώτα βήματα της εργατικής τάξης, προκειμένου να αποκτήσει συνείδηση για τον εαυτό της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκδήλωση – συναυλία του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944, στην Καισαριανή.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε αντίστοιχα ότι «κανένα άλλο κόμμα δεν διαπαιδαγώγησε και δεν ανέδειξε ήρωες και ηρωίδες, όπως οι 200 κομμουνιστές που τιμάμε σήμερα, χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους. Έναν ηρωισμό που μόνο η πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης μπορεί να εμπνεύσει…Μόνο το Κόμμα της, το ΚΚΕ, μπορεί να οργανώσει».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στον « δρόμο της ανατροπής» και κατά αυτό τον τρόπο μπορεί να πείθει όλο και περισσότερους ότι «καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα του λαού, γιατί ποτέ και πουθενά δεν συντεριάστηκαν κέρδη για τους καπιταλιστές και δικαιώματα για τους εργάτες και τους ανθρώπους του μόχθου».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι « και η κυβέρνηση της ΝΔ που εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση στο λαό, βαδίζει από κοντά κι έχει ως συνοδοιπόρους τις δυνάμεις της ξεπεσμένης σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, που με τη βολική τους στάση και ανώδυνη κριτική, σε όλες τις κρίσιμες φάσεις, όπως τώρα, που αποκαλύπτεται η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, βγάζουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τη δύσκολη θέση».

Κόστας Κορέλλης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα